2022-ben dolgozik még valaki 170.000 ft nettó fizetésért? Ennyit ajánlottak egy gyárban napi 10 órás munkájért, mint csomagoló munkatárs.
nagyon nehéz pótolni az értelmes embereket, és attól, hogy az illetőnek 8 általánosa van még nagy a szórás
a csomagoló az a melós, aki utoljára látja a terméket, mielőtt a vevőhöz megy, tehát annyira nem semleges a dolog
nettó 220-250 ezret oda kell érte adni
nincsenek magas igények, csak azt szeretném, hogy hajlandó legyen azt a munkát hosszútávon csinálni az adott összegért
170 meg 220 között pont annyi a különbség, mint amennyibe a toborzás kerül, ha félévente elmegy az ember
Sajnos vannak emberek, akik ELMÉLETBEN erre a munkára alkalmasak (gyakorlatban semmire), és épkézláb ember meg nem jelentkezik, tehát felesleges lenne 250 ezret ajánlani, mikor 170-ért is ugyanazt a munkaerőt kapod.
Pl. van egy rokonom, 22 éves kiscsaj, középiskola után elment bárba dolgozni, de alkalmatlan volt (fél órán belül leitta magát), kirúgták, nem csinált semmit, majd mikor a szülei elküldték dolgozni, elkezdett cirkuszolni, hogy inkább öngyilkos lesz! Fel is vágta az ereit... azóta eltelt 2 év, kezdetben a szülei adtak neki pénzt, majd összejött egy sráccal, és most az ad neki pénzt (a kiscsaj nem csinál semmit, amúgy a kezét nem tudja rendesen használni, mert rosszul forrt össze az ín). Na most egy ilyen életképtelennek mindegy hogy 170-ez vagy 500 ezret ajánlasz, nem fogja érdekelni...
nem ugyanazt a munkaerőt kapod
vannak alkoholisták link alakok kamu betegszabadságosok
de azért valaki mégiscsak termel
őket akarjuk megtartani, és 170ért bizony le fog lépni oda ahol 180-at meg 190-et keres
én meg kezdhetem újra az alkeszokkal link alakokkal meg pályaelhagyó cukrászokkal az interjúkat
a vállalat abból él, amit termel, és nem azért kapja a pénzt, hogy valaki valahogy akárhogy dolgozzon ahogy éppen kedve tartja
arról nem is beszélve, hogy nettó 200 alatt nem lehet úgy élni, hogy az ember ne csavarodjon be
"nem ugyanazt a munkaerőt kapod" - De sajnos ugyanazt. Én titkárnőt kerestem, kb. 90-en jelentkeztek 2 nap alatt. Aki 150-et kért, ugyan olyan alkalmatlan volt, mint aki 270-et kért. Most őszintén, ha valaki eltartja, nem mindegy hogy 170-ért vagy 270-ért nem megy el dolgozni?
"de azért valaki mégiscsak termel" - Ne legyél benne olyan biztos :( A netet 3 hónapja próbálom beköttetni a nyaralómba, a szerződést elírta az ügyintéző (nem a lakcímemre küldték a levelet), bementem, kijavítottuk, majd hoztak egy parabola antennát, mikor vezetékest kértem (el volt írva a szerződés)! Újra be, kijavítottuk, kijön az ember a kábellel, és közli, hogy nem köti be, mert az utcában hozzáérnek az ágak a vezetékhez!!! De telefonon felhív valakit hogy levágja, na ez volt 4.-én...
"De sajnos ugyanazt. Én titkárnőt kerestem, kb. 90-en jelentkeztek 2 nap alatt. Aki 150-et kért, ugyan olyan alkalmatlan volt, mint aki 270-et kért. Most őszintén, ha valaki eltartja, nem mindegy hogy 170-ért vagy 270-ért nem megy el dolgozni?"
És pontosan mi is az elvárás a "titkárnő"vel szemben?
Komplett irodavezetés, értsen alapfokon a számvitelhez is meg az irodai programokhoz?
Vagy csak annyi, hogy az ügyfeleknek főzzön egy teát, a beérkező levelekre meg írjon egy iktatószámot?
Mert nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!