Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig szárnyalnak még itthon...

Meddig szárnyalnak még itthon az IT bérek? Lehet lassan már többet fognak keresni mint a politikusok? Ez egy álom?

Figyelt kérdés

[link]

Junior bruttó 600 az alja, egészen megy bruttó 2m hufig.

2022. jan. 16. 20:05
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
22%

Na most azért álljunk meg egy kicsit: ez semmilyen szempontból nem reprezentatív statisztika. Az én széleskörű tapasztalatom az, hogy az ilyen csodafizetésekről szóló írások mindig túlzóak.

A másik pedig, hogy nem csak az IT-ben vannak magyar szemmel jó bérek. Én pont ma láttam olyan fodrász álláshirdetést, ahol 500-800 közötti bért ajánlottak. Nem teljesen volt világos számomra, hogy ez bruttó vagy nettó (gondolom bruttó), de akárhogy is: ebben a megvilágításban nem kell hasraesni az IT fizetésektől.

Én 2-3 éve még olyan fizetést vittem haza IT-sként, hogy az ismerősi körömben a messze legjobban kereső voltam. Most meg úgy érzem, hogy eléggé olvad a különbség. Sokkal nagyobb volumenben képeznek szakembereket, előbb-utóbb vége lesz a kánaánnak. (Az egyetemi szakomon a végzősök száma most 4x annyi, mint amikor én 8 éve végeztem!)

2022. jan. 16. 22:11
 22/49 anonim ***** válasza:
74%
Miert ne lenne reprezentativ statisztika semmilyen szempontbol? Teljesen korrekt kepet ad, ha a jelenlegi piaci helyzetet nezzuk a versenyszferaban. Legalabb 10 ceget tudnek kapasbol sorolni, ahol ilyen, vagy ennel jobb bersavok vannak. Lehet 20-at is, ha nagyon megeroltetnem magam.
2022. jan. 16. 22:38
 23/49 anonim ***** válasza:
100%
21-Gépészmérnökként ugyanezt figyeltem meg.
2022. jan. 16. 23:17
 24/49 anonim ***** válasza:
52%

[link]

[link]

[link]

Vancouverben és Torontoban valószínűleg magasabbak a fizetések, de ott 1-1,5 Millió dollárért tudsz házat venni, míg ahol mi élünk, ott 300-350 ezerért.

2022. jan. 16. 23:18
 25/49 anonim ***** válasza:
21%
15-ös, küldj légyszi egy álláshirdetést, ahol 500 ezret kínálnak. Vagy legalább 300 ezret.
2022. jan. 16. 23:20
 26/49 anonim ***** válasza:
27%

Mert ez nem a statisztikai hivatal, hanem valami munkaerőközvetítőcske, aki a saját adataiból tud dolgozni, ami semmi esetre sem tud reprezentatív lenni.

Én meg kb 500 céget tudnék mondani, ahol ennél alacsonyabb bérek vannak. Na, akkor most én nagyobb számot mondtam mint te, tehát nyertem?

A "statisztika" szerint a junior analystok kezdő fizetése 600-750 ezer forint.... Ezt most röhögés nélkül ismételd meg.

Junior data analystok és hasonlók akár 1,1 milliós fizetéssel. Egészen véletlenül több ilyet is ismerek, multikból, angol nyelvű munkakörnyezetből, már bocsánat, de ennek a közelében sincs egyiknek a fizetése sem mediorként, nemhogy juniorként.

Junior fejlesztői fizetések 1 misi környékén.

És most még egyszer: junior fizetések, egyetemről éppen kiesve.

2022. jan. 16. 23:22
 27/49 anonim ***** válasza:
33%
Nekem haverom gazdasági szoftverek fejlesztésével foglalkozik (könyvelés, VIR-rendszerek). Kisebb magyar kft. Kezdőbére volt br. 430, ez 2018 vége felé, fősuliről épp kiesve, tehát nem msc! Jelenleg, br. 700 ezret keres, bár ebben van jókora mázli, mert onnan sokan elvándoroltak és megakarták legalább őt tartani, amúgy br 550-et kapna, ha nincs ez a szitu.
2022. jan. 16. 23:30
 28/49 anonim ***** válasza:
78%

25-ös milyen álláshirdetést? Google, Facebook, Amazon, Apple, Coinbase, Reddit, Salesforce, Uber, Twitter, Stripe, GitHub, Microsoft stb. publikus bérsávval hirdetnek szerinted a helyi újságban, vagy mire vagy kíváncsi pontosan?

13-as már linkelte levels.fyi-t pl. ott tudsz tájékozódni. De Blind-on is szétnézhetsz, oda ugye csak céges emaillel lehet regelni, az is elég reprezentatív.

2022. jan. 16. 23:39
 29/49 anonim ***** válasza:
100%

Tehát amit én linkeltem, a payscale vagy az indeed az kamu? Azért a kanadai átlga programozók nem a Facebooknak vagy az Apple-nek dolgoznak, hanem átlag helyi cégeknek.

[link]

2022. jan. 16. 23:56
 30/49 anonim ***** válasza:
2022. jan. 17. 00:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!