Egy kezdő tanár fizetése tényleg ennyire kevés vagy én értelmezem rosszul a bértáblát?
Figyelt kérdés
Itt egy 0-4 éve tanító, főiskolai végzettséghez 195000 bruttót ír, ami kb 129 000(!!) nettó. Ha csak sima tanár az ember, nem osztályfőnök stb..erre akkor is megy még valamilyen pótlék, vagy akármi? Mert nem bírom elhinni, hogy ennyire kevés.
2022. jan. 13. 10:14
22/36 anonim válasza:
#21, nettó 172.000 Ft-ot utalnak havonta.
23/36 anonim válasza:
köszi hogy megírtad. lesokkolt. minden tiszteletem a tiéd, hogy ebből a mostani árak mellett meg tudsz élni.
24/36 anonim válasza:
Én 160ért is lennék tesitanár. Aki nem tud ennyiből megélni az vmit rosszul csinál.
25/36 anonim válasza:
te nem unod ezt a tesitanár szöveget? 160-ból meg lehet élni szerinted? te nem vagy normális vagy trollkodsz.
26/36 anonim válasza:
#23 nem élek meg, pont ezért tervezek most váltani. Amikor 3 éve ide jöttem, akkor úgy voltam vele, hogy még éppen elfogadható. Csak azóta egy fillér emelés nem volt, az árak meg elszálltak. Most két helyre is mehetnék (nem tanári végzettségem van), ahol lényegesen több lenne a fizetés. De cserébe napi 100 km ingázás.
27/36 anonim válasza:
80 a kajám, 20 a rezsi. Marad 60 ezer szórakozásra.
28/36 anonim válasza:
20 a rezsi?! Az hogy csinálod? Gáz (egyéb fűtés), villany, víz, internet, kábel-tv, telefon, közösköltség (ha lakásról van szó), szemétszállítás, biztosítás (ha van)... ez neked mind belefér havi 20.000Ft-ba? Ha nem gyalog, vagy biciklivel jársz és nem a szomszédban laksz, a munkába járás sincs ingyen. Néha ruhát, cipőt is kell venni, vagy bármi váratlan költség is lehet, pl tönkremegy a mosógép. És félrerakni sem árt valamennyit tartalékba.
29/36 anonim válasza:
2 egyetemista lánnyal lakok itt. 20 a rezsi rám eső része. Nem értelek. Gyalog megyek dolgozni. Ruhát a fennmaradó 60ból veszek. nem iszok, nem dohányzok. Nem lehetetlen.
30/36 anonim válasza:
Ha meg a csajok hétvégente rendelnek pizzát és másnapra itt marad, akkor simán nekem adják. Aznap nem is kell kaját vennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!