Egy kezdő tanár fizetése tényleg ennyire kevés vagy én értelmezem rosszul a bértáblát?
Figyelt kérdés
Itt egy 0-4 éve tanító, főiskolai végzettséghez 195000 bruttót ír, ami kb 129 000(!!) nettó. Ha csak sima tanár az ember, nem osztályfőnök stb..erre akkor is megy még valamilyen pótlék, vagy akármi? Mert nem bírom elhinni, hogy ennyire kevés.
2022. jan. 13. 10:14
11/36 anonim válasza:
Én lennék tesitanár lány gimiben. A pénz nem minden. uszoda viszont minden héten lenne xd
12/36 anonim válasza:
#11: A pedofília büntetendő, ugye tudod?!
13/36 anonim válasza:
11-es jelentettelek. Kivéve ha gyors ideírod, hogy csak 11-12. osztályosokat tanítanál.
14/36 anonim válasza:
A tanári még mindig jobb azért, mint egy sima BTK-s vagy TáTK- alapszak, azt nem gondoljátok? Az orvosi meg mérnöki és társai a nagyon okos embereknek valók ezt tudjuk. De aki mégis szeretne egy olyan egyetemi diplomát amivel lesz szakmája és állása is, a tanári szerintem nem rossz választás {ha a szülők/párod pénzes pedig kimondottan jó ötlet}.
15/36 anonim válasza:
Vagy ha nem számít neked a pénz, csak hogy feszes 17 éves lányokat nézegess. 11-es voltam. Simán kijövök 160-ból. És így boldog lennék egész nap, a pénz amúgy sem boldogít.
16/36 anonim válasza:
Szakmunkás minimálbért kap még az egyetemi mesterdiplomás fiatal tanár is. Nem is normális, aki odamegy ennyiért, a mekis krumplisütögetéssel másfélszer ennyit vihetne haza.
17/36 anonim válasza:
Persze, csak nem mindegy, hogy egész nap büdös sültkrumplit pakolsz, vagy napi 5*45 percig annyi a dolgod, hogy 30 fiatal lányak (17-18 évesek) megmondd, hogy milyen gyakorlatokat csináljanak (tesi). Remélem érzed a különbséget. A pénz nem minden.
18/36 anonim válasza:
Dolgoztam diákként mekiben, nem gáz munka.
Ellenben földrajzot tanítani 35-42 agresszív, tizenéves cigánygyereknek... Azt az ellenségemnek sem kívánom.
Egy évig tanítottam, aztán eljöttem Németbe gyárba, ingyen szállás, ingyen étkezés + havi 850 ezer forintnyi nettó megtakarítás.
Semmi pénzért nem mennék vissza tanítani.
19/36 anonim válasza:
Cigánygyerekeknek csakis fémtant tanítanék xd Melyik fém hogy néz ki és mennyiért veszik be. A földrajz nem mindenkit érdekel xd
20/36 anonim válasza:
2,5 éve tanítok egyetemen kémiát. Laborgyakorlat + elméleti előadás. Emellett kutatómunka is van laborban, mert elvárt hogy publikálni kell. Szakdolgozatos, TDK-s hallgatókkal is foglalkozni kell. Nyáron középiskolásoknak az egyetemet népszerűsítő táborszervezés, gólyatábor szervezés, most épp nyíltnap középiskolásoknak. Kutatók éjszakáján, konferenciákon előadás tartás, stb... Tehát oktatási időszakon kívül, pl nyári szünetben sem csak a láblógatás megy a közhiedelemmel ellentétben. Évi 20-25 nap szabadság, ugyanúgy mint bárhol máshol. Mindezt a bértábla szerint 20 évig garantált bérminimumért. Én 2,5 éve dolgozom itt. Nem állítom, hogy a világ legnehezebb munkája és szeretem is csinálni, már megszoktam. De most tervezek váltani, mert egyszerűen nem élek meg ennyiből. Az ígérgetés mindig megy, hogy majd milyen jó lesz, mekkora fizetések lesznek. De ez mindig csak "jövőre" lesz. Tavaly pl az egyetemi modellváltás kapcsán is ez volt, amiből én egy fillér emelést nem kaptam. Már nem kötelező a bértábla, sőt közalkalmazottak sem vagyunk már, csak a fizetés maradt az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!