Pesten egy különösebb szaktudást nem igénylő irodai háttérmeló mennyit „ér“ a piacon bruttó bérben? 200 minimálos bruttót?
"egyik rokonom pesten 450-t kerese betanított munkával 8 általánossal ez nem kamu."
ÉRdekes, itt GYIKon mindenkinek van olyan rokona aki 8 általánossal fél millió nettót keres Magyarországon.
A valóságban meg valahogy nem ilyen ismerőseim vannak....
Irodai munkára azért általában a bérminimumot meg szokták adni. Legalább is amiket én nézegettem itt vidéken, ott mind ahol érettségi volt a beugró azért a bérminimum megvolt. Előnyként tüntették fel a diplomát, szóval egy érettségissel szemben egy diplomást előbb felvettek. Viszont ennél többet nem igazán szeretnek adni vagy megy a borítékolás, mis-másolás.
Jelenleg az én munkámhoz se kell különösebb végzettség, de attól még nagyon fontos, amit csinálok ezt a főnököm a bérminimumnál magasabb bérrel honorálja. Persze csak vidékhez mérten, mert Pesten ugyanezért simán megkapnék nettó 300at is, itt meg a 220nak is örülni kell.
De mondok jobbat a páromék cégétől csak az utóbbi 3 hónapban 4 ember ment el és mérnöki végzettséget várnak nevetséges fizuért. És csodálkoznak, hogy nincs jelentkező.
"Jelenleg az én munkámhoz se kell különösebb végzettség, de attól még nagyon fontos, amit csinálok "
Ha nem kell hozzá végzettség nagyon komoly meló lehet....magadat is becsapod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!