40 ezer forinttal többet keresek, mint egy éve, mégis úgy érzem ez maximum az inflációra elég, talán még arra se, más is érez így?
Nem keresek sokat, nettó 230-at, tavaly 190-et, de nem igazán megy a spórolás (mondjuk tavaly kaján spóroltam egy csomót). Igyekszem normálisabban enni, de az alapvető élelmiszerek is jócskán megdrágultak, veszek 5 dolgot a boltban és 2000 alatt nem jön ki. Míg tavaly lehetett 1490 ft/kilója sajtot venni a Sparban, ez most 1790/kiló, jó esetben, inkább 2000 ft. A joghurtok ára is legalább 20 ft-tal több stb,stb.
Nagyon el vagyok keseredve, mert a bérezésem nem nagyon fog változni, de így nem nagyon van mire tervezni.
Nő vagyok, de még így is nagyon kevés ez az összeg mondjuk gyerekvállaláshoz.
" Az hogy mekkora volt az infláció azt elhallgatja. Volt vagy 12."
Nem volt 12% az infláció. Az állampolgárok jelentősen túlbecsülik az inflációt. Ennek az egyszerű oka, hogy a rendszeresen vásárolt, mindennapi fogyasztási cikkek ára jobban növekedett, mint a tartós fogyasztási cikkeké. Ha mondjuk valamiért 3 évente ki kell 200 ezeret fizetni, akkor pszichológiailag kevésbé tűnik fel az áremelés, mintha ugyanezt az összeget rendszeresen, egy-két ezer forintonként költik el.
"Nem volt 12% az infláció. Az állampolgárok jelentősen túlbecsülik az inflációt. Ennek az egyszerű oka, hogy a rendszeresen vásárolt, mindennapi fogyasztási cikkek ára jobban növekedett, mint a tartós fogyasztási cikkeké."
Ja emelkedett a tej, kenyér, benzin stb... ára, de a toronydarúé meg nem.
Köszönjük meg a csodálatos kormányunknak.
"Nem vagy egyedul, valoszinuleg en is igy ereznem, ha nem epitettem volna karriert."
Én az ilyen embereket annyira nem értem.
Kicsi a pöcsöd és nem tud elmenni tőled az asszony, hogy ennyire önigazolnod kell magad, hogy egy anonim oldalon játszod itt az agyad?
7-es én PhD-hallgató vagyok, idén léptem át a 140-ezres zónából a 180 ezresre plusz van egy másodállásom, ahol fixen kapok 50 ezret egy hónapban a ledolgozott óráim után.
Az már nem az én hibám, hogy sajnos semmit nem ér a plusz fokozat, közalkalmazotti bértáblában bruttó 10 ezer ft/hó, ha jól tudom. Szóval igyekszem elhelyezkedni egy cégnél és nem államiban de erre semmi garancia. Nem tudom, mi lesz, amikor végzek a képzéssel, egyelőre a nettó 200 a reális összeg az 5 éves tervemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!