Óvodapedagógus béremelés 20+10%?
Jelenleg gyakornoki besorolásban dolgozom óvónőként 1,5 éve. A fizetésem mivel nem érné el a garantált bérminimumot, így felkerekítik annak összegére. Így nettó 160 ezer ft havonta a fizetésem.
A kérdésem az, hogy mivel a garantált bérminimum 20%-kal emelkedett januártól, így az én fizetésem ennyivel biztosan megemelkedik.
Viszont az állam az óvónők ágazati pótlékát is megemeli 10%-kal.
Azt is megkaphatom? Így összesen 30%-os béremeléssel számolnék. Reális? Van ennek akadálya?
Minimálbérre akkor kell kiegészíteni a fizetést, ha sehogy sem éri el még pótlékokkal sem.
Vagyis előbb az alapfizu+pótlékokat nézik, és ha így nem éri el a minimálbért, akkor kiegészítik rá.
Úgyhogy nem kapod meg mindkettőt. Ha az ágazati pótlékkal eléri/túllépi a minimálbért, akkor azt az összeget kapod meg. Ha viszont meg nem éri el pótlékkal sem, akkor megtoldják annyival, hogy minimálbér legyen.
OMG
Ez nagyon durva hogy egy egyetemet végzett személy havi 160 ezret visz haza. Miközben egy futballista sok milliós fizetést kap, luxusautók, luxusházak mert kergeti Mucsarocsoge ellen a labdát... No comment.
#egyovodapedagogus
Csak a 10%ot kapod meg, mivel a fizetésünk alapja nem a bérminimum, hanem a vetítési alap. Eddig azért kaptad a bérminimumot, mert meghaladta a vetítési alapot.
De most csak a 10% emelést kapod majd. És sajnos én is....
69% aki lepontozott biztos egy botlábú focista vagy egy Fidesz bérenc
Gondolom ő soha nem jár iskolába óvodába ő 20 évesen született
Mivel állami intézményben dolgozom, így szerencsére megkapom a 20-os emelést, az új bértáblában is így szerepel, hivatalosan.
De persze a magánszektorban és az egyházi intézmények esetében ez a fenntartón múlik.
Ettől függetlenül siralmas. Valami kiegészítés kell vagy pályamódosítás. 😔
Update:
Megkapom a 30% béremelést, úgyhogy öröm és boldogság!! 😃🙏 Már alá is írtam a szerződésmódosítást.
#5 vagyok.
Elnézést kérdező, én tévedtem. Nem gondoltam, hogy beleszámoljuk új "alapnak" a garantált bérminimumot és az alapján jön majd a 20%.
Azóta utána olvastam más cikkekben, igazad volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!