Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagyjából mennyi lehet a...

Nagyjából mennyi lehet a valódi munkanélküliség Magyarországon?

Figyelt kérdés
Tehát a nem kozmetikázott adatok? Legtöbben kb. 25-30%-ra becsülik.
2022. jan. 4. 20:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Borsodi vagyok. Nem nagyon ismerek olyan embert, aki ne dolgozna.
2022. jan. 5. 12:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A közmunkát bőven a munkanélküliségbe számolnám, ez most kb 100 ezer fő lehet (hivatalosan).

Aztán vannak akik munkanélküli ellátásban részesülnek, illetve akik már vagy még nem részesülnek ebben nem dolgoznak. Az a baj a magyar statisztikákkal, hogy aki egyszer kikerül a rendszerből azt már nem tekinti munkanélkülinek.

Elméletileg 6,137 millió fő az aki alkalmas lenne munkára, tehát 18 és 65 év között van. 2021 novemberében 4,677 millió fő dolgozott elvileg. Tehát kb 1,46 millió fő van aki nem dolgozik. De közülük is van aki már nyugdíjas, vagy aki rokkant, van aki alapból nem munkaképes valamilyen oknál fogva, van aki pedig nem is akar.

2022. jan. 5. 13:51
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg minden munkanélkülit közvetítenek ki közmunkára. Csakhogy javítsák a statisztikát. Aki elfogadja, az is dolgozónak számít, ha meg nem fogadod el, akkor törölnek a nyilvántartásból. Így kijön egy nagyon szép statisztika. De a valóság nem ez.
2022. jan. 5. 15:14
 14/21 anonim ***** válasza:
39%

Amúgy ami még durva ebben az egészben, hogy egyébként aki nem dolgozik, az gyakorlatilag öngyilkos lesz úgymond. Valakin élősködve fogja tengetni az életét és nyilván nem fogja az eltartója elengedni anyagilag, annyit fog csinálni, hogy 10 dkg párizsi helyett 20at vesz, hogy jusson neki is. Nem fogja (nem is tudja sokszor) anyagilag támogatni abban, hogy hobbija legyen, hogy szociális élete legyen stb stb stb. Otthon fog rohadni kb és vegetál. Biztos láttatok/hallottatok olyat, hogy valakit az anyja tartott el 40 évesen is. Na, ő róla leginkább hallani lehet csak, látni nem, hiszen semmilyen elmozdulása lehetősége nincs, mert nincs pénze.

Összesítve aki huzamosabb ideig munkanélküli, az szerintem egy szerencsétlen, önsorsrontó ember, de ez csak az én véleményem. A természetes belső motivációról az önfenntartásra, előrelépésre, na arról még szó sem volt...

2022. jan. 5. 21:45
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
14-es, hát én a sok kéregető román nem látok ilyet, nagyon is élnek és virulnak
2022. jan. 5. 22:10
 16/21 anonim ***** válasza:

12 és jól írja ha fáj is az igazság! :

Ez viszont nagyon nagy %ot jelent!

Jólvan kérem szépen dugjatok a feketéket a homokba mert aki nem akar látni az nem is fog!

Tény: K mo-on sok a munkanélküli és a fizuk is rosszak

A Fidesz okosan csinálta hogy 3ho után nem fontos a statisztikat ha munkanélküli vagy.

Így el lett szépen tussolva.

Szerintem 25%munkanelkuli

2022. jan. 23. 16:18
 17/21 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem bemasolni fennebb:

Elméletileg 6,137 millió fő az aki alkalmas lenne munkára, tehát 18 és 65 év között van. 2021 novemberében 4,677 millió fő dolgozott elvileg. Tehát kb 1,46 millió fő van aki nem dolgozik.

2022. jan. 23. 16:18
 18/21 anonim ***** válasza:
Mindeggy látom a telóm automatikusan kijavította amit írtam. Ezért biztos kapok majd hideget meleget hogy nem tudok írni stb.
2022. jan. 23. 16:19
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyébként a munkanélküli cigány soha nem fog jelentősen jobban élni, hanem majd elveri a kocsmában azt a plusz pénzt, ami megkeres. Nem fog jobb házba költözni, nem lesz jobb jelentősen az életszínvonala. Akkor az ő szempontjából már majdnem mindegy, hogy dolgozik-e vagy sem.
2022. jan. 23. 21:02
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez így van 19-es. Mégha nem is kocsmába, tuti ruhákra meg szórakozásra költené. Előrébb nem lesz.
2022. jan. 24. 07:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!