Nagyjából mennyi lehet a valódi munkanélküliség Magyarországon?
A közmunkát bőven a munkanélküliségbe számolnám, ez most kb 100 ezer fő lehet (hivatalosan).
Aztán vannak akik munkanélküli ellátásban részesülnek, illetve akik már vagy még nem részesülnek ebben nem dolgoznak. Az a baj a magyar statisztikákkal, hogy aki egyszer kikerül a rendszerből azt már nem tekinti munkanélkülinek.
Elméletileg 6,137 millió fő az aki alkalmas lenne munkára, tehát 18 és 65 év között van. 2021 novemberében 4,677 millió fő dolgozott elvileg. Tehát kb 1,46 millió fő van aki nem dolgozik. De közülük is van aki már nyugdíjas, vagy aki rokkant, van aki alapból nem munkaképes valamilyen oknál fogva, van aki pedig nem is akar.
Amúgy ami még durva ebben az egészben, hogy egyébként aki nem dolgozik, az gyakorlatilag öngyilkos lesz úgymond. Valakin élősködve fogja tengetni az életét és nyilván nem fogja az eltartója elengedni anyagilag, annyit fog csinálni, hogy 10 dkg párizsi helyett 20at vesz, hogy jusson neki is. Nem fogja (nem is tudja sokszor) anyagilag támogatni abban, hogy hobbija legyen, hogy szociális élete legyen stb stb stb. Otthon fog rohadni kb és vegetál. Biztos láttatok/hallottatok olyat, hogy valakit az anyja tartott el 40 évesen is. Na, ő róla leginkább hallani lehet csak, látni nem, hiszen semmilyen elmozdulása lehetősége nincs, mert nincs pénze.
Összesítve aki huzamosabb ideig munkanélküli, az szerintem egy szerencsétlen, önsorsrontó ember, de ez csak az én véleményem. A természetes belső motivációról az önfenntartásra, előrelépésre, na arról még szó sem volt...
12 és jól írja ha fáj is az igazság! :
Ez viszont nagyon nagy %ot jelent!
Jólvan kérem szépen dugjatok a feketéket a homokba mert aki nem akar látni az nem is fog!
Tény: K mo-on sok a munkanélküli és a fizuk is rosszak
A Fidesz okosan csinálta hogy 3ho után nem fontos a statisztikat ha munkanélküli vagy.
Így el lett szépen tussolva.
Szerintem 25%munkanelkuli
Elfelejtettem bemasolni fennebb:
Elméletileg 6,137 millió fő az aki alkalmas lenne munkára, tehát 18 és 65 év között van. 2021 novemberében 4,677 millió fő dolgozott elvileg. Tehát kb 1,46 millió fő van aki nem dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!