Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Reális elképzelés lenne a...

Reális elképzelés lenne a hosszútávú Home Office vidékről?

Figyelt kérdés

Jelenleg is a pandémia miatt otthonról dolgozom, de ha lecseng, akkor ismét vissza kéne mennem az irodába dolgozni. Jelenleg emiatt kvázi feleslegesen élek Budapesten és fizetem az albérletem. Csak ugye a bizonytalanság miatt - ki tudja meddig lesz járvány - eddig nem mertem itthagyni az egyébként nagyon kedvező lakhatásom és visszamenni vidékre a mama hotelbe - meg amúgy sem akartam volna rajtuk élősködni. Sajnos ismerem a főnökeim, tavaly nyáron sem lehetett őket meggyőzni arról, hogy maradhasson mindenki otthon továbbra is. Ragaszkodni fognak a jelenléthez, ha központilag feloldják a korlátozásokat az cégvezetők.

Azonban most lenne lehetőségem a szülővárosomba költözni, saját lakásba, ráadásul közel a szülőkhöz, barátaimhoz. Arra gondoltam, hogy itt kéne hagyni a fővárost és amíg kitart az előző munkahelyemen a HO, addig keresni egy másikat, ahol a járványtól függetlenül is otthon lehetne dolgozni. Így anyagilag a maximumot hoznám ki ebből az egész szituációból :

- vidéki élet, amit preferálok a nagyvárosi léttel szemben.

- a fizetésem nem redukálódna le, ugyanannyit, ha nem többet kapnék mint itt ha jól alkuszom az interjún

- évente több mint 1 millió ft a zsebemben maradna amit nem kéne egy idegennek lakhatásért fizetni

A nagy kérdés pedig : van-e erre reális esély, hogy találok ilyen munkát, ahol a HO nem egy szükség, hanem bevett gyakorlat? Hozzáteszem, hogy gépészmérnökként, 2 év szakiránybeli illetve 2 év gazdasági munkakörben szerzett releváns tapasztalattal keresném mindezt.

2022. jan. 3. 20:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakirányon végeztél és hol?
2022. jan. 3. 20:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Meg kell próbálni, bár a legtöbb helyen minimum hetente 1x azért be kell majd menned.
2022. jan. 3. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!