Reálisak az elképzeléseim?
Én is egyetértek az elsővel. Építkezés, család mellett már nehéz tanulni olyas valamit, amit nulláról kezd az ember és a szakma rejtelmeit is el kell sajátítani. Erre gyerek mellett már általában se pénz, se idő, se energia. Minden megoldható, de nagyon kényelmetlen.
Én tanultam gyerek mellett, nem volt egyszerű összeegyeztetni a férjemmel, hogy neki mikor kell idő előtt rohannia haza a munkából, hogy én odaérjek a suliba. Mikor hozza ő a gyereket a bölcsiből, mikor én. Mivan ha nem tudjuk máshogy megoldani a felügyeletet, csak ha aznap nem megyek iskolába, stb. Ha én elmegyek, akkor övé az este. Ő vacsoráztat, ő pakol be másnapra, fürdet, altat.
Nekünk nincs segítségünk helyben, így baromi nehéz időszak volt, jelentős terhet rótt a kapcsolatunkra és ezzel a romantikus életünkre is az az igazság.
Sokszor éreztem magamat önzőnek, amiért a családom helyett a tanulást helyeztem olykor előtérbe. Ha nem így alakult volna (előbb kezdtem a sulit, minthogy teherbe estem volna), akkor valószínű kivárom azt az időszakot, amikor a gyerekek már nagyobbak.
Felnőtt képzésben csináld akkor szinte csak a gyakorlatra kell koncentrálni. Az amit a suliban tanítanak az annyi hogy mindenkeppen atmesz. Képzés ára 2-300.000 forint legrosszabb esetben egyhavi fizetésből kijön.
A gyakorlatra kell időt szánni.
Én most csinálom igaz egyedülálló vagyok és fiatalabb mint te de mindenkeppen a gyorsított max 1 éves flenottkepzest javaslom:)
A szervezetedet meg ne keszitsd ki semmi pénzzel nem helyettesíthető az egészség, később meg fogod bánni amikor 30 évesen 40+nal fogsz kinézni s mindened fájni fog.
Én pl inkább halasztok egyetemen vagy pl lemondok az újabb telefonról stb stb ezek példák hogy értsd de arra koncentrálok ami a legfontosabb és nem készülök ki fiatalon teljesen.
Köszönöm a válaszokat!Igen gondoltam fizetős képzésre is.Valószínűleg jobbana megérné egy ilyen képzést választanom,hiszen kint fél havi fizetésemből meglenne rá az összeg,plusz egy év után már rendes állásban is tudok gondolkodni.Azért dolgoztam annyit mert szerettem volna gyűjteni magamnak/magunknak és nagyon szerettem a volt munkahelyemet,igaz a végén elüldöztek onnan de ez már mellékes.
Engem a burkoló is érdekelne.Édesapám 63 éves,43 éve dolgozik a szakmában,a nagyapám is kőműves volt.Én csak reménykedni tudok,hogy összejön a szakmám és tudom majd építeni a jövőnket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!