Budapesten alkalmazottként lehetetlen családi házat venni? Ha saját családi házat akarok (garázzsal), mindenképp vidékre érdemes tervezni?
A kulcsszó, amit keresel, karrierépítés
Én nettó 270-et, a párom 650-et keres.
Még így is álom kategória.
Sokan el vannak itt picit tévedve, hogy kereset függő, illetve vidékre akkor sem menne, ha.. Én leszállnék a magas lóról.
Kérdező, én vidéki vagyok, Pesten tanultam és addig albérletben laktunk párommal. Tehát tudom mennyibe van ez havi szinten diákként, és valóban, kezdő diplomásként 250-350 között adnak fizetést a fővárosban. Mindketten ebbe a kategóriába esünk párommal. Aki ezzel olyan hiú reményeket kerget, hogy családi házat fog venni Budapesten, kiröhögöm, de körbe.
Ha valaki eleve pesti, és otthon lakik, és úgy teszi félre a bevétele 90%-át, még talán lehet belőle valami, de akkor is esetleg egy lakás. Ezt tapasztalatból mondom, van egy jól kereső pár akit ismerek (átlagos diplomás fizetés nem büfészakkal), lakást tudtak csak megvenni házasság után egy valag hitellel, valahol kint a francba.
Vidék nem keleten indul és ér véget, és Pest sem a világ közepe. Mi nagyon sok mérlegelés után jutottunk arra, hogy vidéken fogunk venni házat/építkezünk. És szinte az összes vidékről jött szaktársam e mellett döntött a párjával. Szerintem egyszerűen nem éri meg ezt Pesten csinálni, akinek nincs olyan biztos anyagi háttere a családja által, majdnem, hogy lehetetlen.
Nekünk felajánlották szüleim Nyugat-Dunántúlon, hogy addig menjünk haza a családi ház emeletén lakni, és így tegyünk félre amit csak bírunk. Szóval a budapesti cégünknek dolgozunk be távolról, és így mindent elteszünk, talán még ez a legjobb alternatíva, ha valaki otthon gyűjt. Vagy kimegy itt határ mentén és haza hozza a pénzt. Itt megveszünk egy kis takaros, felújított kertes házat 25-30-ért, Pesten ezért egy garzonlakást kapnék (talán) meg.
De ez egyéni preferencia kérdése nyilván, ez csupán az én véleményem, és szerintem az ország nyugati felén egész jó lehetőségek vannak. Nem kell leszólni a vidéket, csak mert vidék. Itt az egyik legjobb az életszínvonal az országunkban. Körül kell nézni, keresni kell a lehetőségeket.
15
Mondjuk ugy h kereset kerdese. 300kbol nem, 2 millabol mukodik.
Jaj hát most jó. És a kérdező ebbe a kategóriába sorolható, releváns ez? Mert a leírtak alapján nem. Átlag alkalmazott. Itt nem a milliók repkednek, nem a felső 10%-ról beszélünk.
Ezért kell a realitás talaján maradni.
Tessék? :D Nagyon nagyon el vagy tévedve, már ne haragudj. Ekkora ökörséget még soha nem hallottam. Te látod, hogy mi van a világban? Rengeteg diplomás barátom van, friss, és olyan is, aki bőven az 5+ (sőt 10+) évet megüti. Mérnök, pedagógus, közgazdász. Tudod hányan keresnek közülük 500 ezer felett? :D Ne 2 ismerősödből indulj már ki, hanem az átlag lakosságból. Azért sem helytálló az írásod, mert ha ez így van, nem tudom hogy miért háborog kint ez a tanár tömeg hónapokat óta..? Jaa hát hiszen ők is keresnek vagy 800 nettót nem? Hiszen "diplomások".
Én felvettem a szemüvegem, még meg is töröltem.. Valahogy nem látok itt Pest fikázást.
Ellenben a vidékről úgy fröcsögnek itt a kedves válaszolók, hogy már valamit tennem kellett az ügy érdekében. Én bocs, ha nem bírom elnézni vidékiként normál anyagi körülmények között, ha valaki fikázza az egész vidéket kollektíven. Tudod, mi volt nagyon vicces? Mikor egy szaktársam csak annyit tudott, hogy vidéki vagyok, fogalma sem volt, hogy azon belül honnan érkeztem. Mikor megtudta, hogy 3 autónk elfér kint megkérdezte halálosan komolyan, hogy a pajtában-e.. (: Na ez vidék fikázás. És számos ilyet tapasztaltam Pesten. Általánosan sajnos elmondható, hogy azt se tudják mi a vidék pestiként és nagyon nagyképűek ezzel kapcsolatban. Mert a médiában nem fogják a vidéki élet normál perspektíváját bemutatni, csak a buta népet a legkisebb zsákfalukból.
Amit a végén írtál: na pont erről beszélek! Nyugatra, Győr-Moson-Sopron megyében nagyon jó lehetőségek lehetnek, de még Vas megyében is. Nem attól függ ez első sorban, hogy hol lakik az ember. Ha valaki talpraesett sokkal olcsóbban meg tud teremteni vidéken egy jó életszínvonalat.
Van 2 pár, kedves ismerőseim. Nagyon ügyesen pozíciónálták magukat, na náluk a párjukkal együtt megvan a közel 1 milliós összbevétel. Nem maradtak Pesten, egyikőjük sem. Beszélgettünk is velük erről, egyszerűen így érezték kedvezőbbnek.
Azt is hozzátettem, hogy egyéni preferencia kérdése. Semmi fikázás nem volt ebben. Én tapasztalatból beszélek, mert vidékről felkerülő átlag lány vagyok, és az ismertetettségi köröm is jobbára ezt teszi ki. Számunkra, akik nem Pestre pottyantak be, gyakran álomkategória ott maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!