Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit lehet keresni közgazdá...

Mennyit lehet keresni közgazdászként? Van értelme szegényként hitelből kifizetni félévenként a 480 ezres tandíjat a Corvinuson vagy annyira nem éri meg?

Figyelt kérdés
Mert ha keresek majd nettó 300 ezret, azért nem éri meg belevágni

2021. dec. 31. 14:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
94%

Vidéken nem éri meg ebben dolgozni, csak budapesti multiknál.

Induló nettó 300.000 ft, azaz bruttó 450.000 ft.

Ha nem akarsz vezető lenni, akkor nettó 5-600.000 ft-nál van a plafon.

2021. dec. 31. 17:09
 12/25 anonim ***** válasza:
38%
Nem való neked az egyetem, nincs benned semmi alázat.
2021. dec. 31. 17:10
 13/25 anonim ***** válasza:
84%

Ilyen mentalitással tényleg menj el inkább építkezési vállalkozónak, valószínű valóban csak egy megkeseredett aktatologató lennél, mert nem érdekel, és nem szereted azt amit csinálsz. Akkor menj közgazdásznak, ha érdekel is, mert csak akkor fogod képezni magad, és akkor lesz jó munkád.

Számomra egy logisztikus vagy egy pénzügyi elemző elég komoly munka, amit szenior munkakörökben nettó 1 millió fölötti fizetéssel honorálnak, de nyilván ebből csak annyit látsz kívülről hogy 'Laci meg Ildi ül a gép előtt az irodán.

2021. dec. 31. 17:20
 14/25 anonim ***** válasza:
33%

a DH2-re 0% a kamat, ha jól tudom, és a nettó fizetésed 6%-ával kell törleszteni

segítek: BÁRMENNYIT megéri felvenni, a törlesztés minimális, 20 éve alatt meg elinflálod a picsába

"Ha nem akarsz vezető lenni, akkor nettó 5-600.000 ft-nál van a plafon."

- negatív; nettó 700-800k is elérhető nagyon szeniorként gazdasági területen, úgy, hogy nem vagy line manager

ha a projekt / program menedzsmentet is idevesszük, akkor multinál akár nettó 1 millió is, direct report nélkül, ehhez mondjuk már tényleg rohadt jónak kell lenned

2021. dec. 31. 17:24
 15/25 A kérdező kommentje:

De én a közgazdász alatt azt értem, aki közgazdaságtannal foglalkozik. Aki számol, gazdaságpolitikai döntéseket hoz stb.

Nem logisztikát meg beszerzést

2021. dec. 31. 17:27
 16/25 A kérdező kommentje:
Mondjuk komparatív előnyöket számolnék, az inflációval foglalkoznék meg ilyesmi
2021. dec. 31. 17:30
 17/25 anonim ***** válasza:
80%
De, a logisztika, beszerzés komolyabb területén (stratégiai beszerzés) bizony kell számolni, kalkulálni, tárgyalni, döntéseket hozni.
2021. dec. 31. 17:31
 18/25 anonim ***** válasza:
76%
A kérdezőnek igazából az a baja, hogy végig kellene járni a szamárlétrát és nem kezdhet rögtön olyan pozícióban, ahol "gazdaságpolitikai döntéseket kell hozni". Rögtön vezetői pozíció kellene, 7számjegyű fizuval meg céges kocsival. Pedig ez nem így működik (pláne vidéken), csak az igazán kiváltságosaknak. Igenis először el kell menni 2-3-400 ezres nettóért, és fel kell dolgozni magad a megfelelő helyre, ha alkalmas vagy rá. Nyilván ha bármilyen hátszeled van, akkor ez nem így van, de a kérdésedből és a válaszaidból ítélve nincs ilyened.
2021. dec. 31. 17:40
 19/25 anonim ***** válasza:
89%
Gazdaságpolitikai döntéseket a parlamentben hoznak, de ahhoz nem kellközgáz diploma.
2021. dec. 31. 17:53
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy merre van az a vidék. Felénk esélytelen elhelyezkedni vele. Irodai közmunkán gazdasági osztályon a mi csoportunkban beleértve a rendes dolgozókat is, én voltam vele a legképzettebb, havi nettó 70-ért, míg a csak érettségivel rendelkező normál dolgozó több, mint a dupláját kapta.
2021. dec. 31. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!