Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahelyeken miért elvárás,...

Munkahelyeken miért elvárás, hogy barátkozzak?

Figyelt kérdés

Van családom, barátaim a való életben. Erre amikor épp nincs munka akkor coffee break-elünk meg behozzuk a magánéletünket.

Kérdezik mi újság meg stb.

Én meg ráadásul introvertált is vagyok. Szóval alapból nehezebben megy, de szükségem sincs rájuk. Más korosztály, más háttér. Nem szeretnék barátkozni.

Ha elhúzódom a közösségtől akkor azt gondolom rossz néven veszik ilyenkor, nem?

2021. dec. 24. 14:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
94%

Könnyebb úgy dolgozni, segítséget, szívességet, akármit kérni valakitől, ha előtte együtt elkávézgattatok, tudod mikor és hogyan érdemes hozzászólni, stb. Segíti a megértést és a gördülékenyebb munkát is.

Ez nem jelenti azt, hogy mindent ki kell teregetni, csak emberszámba kell venni a kollégáidat. Én is azt a taktikát követem, hogy beszéltetem őket. Rákérdezek az unokákra, vagy az éppen aktuális dolgaira. Erre mindig pozitívan reagálnak. Azt sugallja, hogy figyelsz rájuk, számon tartot kivel mi van. Néha magadról is csepegtethetsz infót és ennyi.

2021. dec. 25. 13:19
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én jobban szeretek olyanokkal dolgozni, akikkel amúgy el is tudunk beszélgetni, kijárunk együtt kajálni, sztorizgatunk, stb.

Nem szeretem, ha átesik a dolog a ló túloldalára és egész nap traccsparti van, mert akkor meg a munka nem halad.

De én nem érezném jól magam valaki mellett, főleg ha az év nagy részében a nap nagy részét együtt kell töltenünk.

2021. dec. 25. 13:48
 13/14 A kérdező kommentje:

Nyilván ilyen apróbb ilyen izék jó ha vannak. De nálunk az van, hogy az Outlook-ba is betesznek egy opciónális kávészünetet, amin aki aznap dolgozik vegyen részt ha épp kevesebb munkája van a csapatnak.

Ez egy félórás dumálás a semmiről...

Késő délután 3-4 óra körülre teszik be. Én meg ehelyett jobban örülnék, ha már úgysincs sok munka akkor elintézhetnék valamit a postán vagy egy telefont vagy valamit. Ami hasznos. Ahelyett, hogy kötelezően ülünk és beszélünk. (Küldik az invite-okat stb)

2021. dec. 25. 14:33
 14/14 anonim ***** válasza:
29%

Azért, mert Magyarország e téren is borzasztóan el van maradva.

A legtöbb helyen egyszerűen nem működik az, hogy keveset beszélsz, mert:

1, a legtöbb magyarnak nincs hobbija, sem normális barátai, ezért a munkahelyen akar szociális életet élni

2, ahogy vki írta is, a többség képtelen elfogadni egy zárkózottabb embert

2022. febr. 25. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!