Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahelyen nálatok is elvárás...

Munkahelyen nálatok is elvárás a saját autó saját költségen való használata munkaügyben?

Figyelt kérdés

Nálam nem először fordul elő, most épp 350 km-t kellene autóznom munkaügyben a saját autómmal, saját üzemanyagköltségen, saját autópálya matricával. Egy fillér hozzájárulást nem kapok. Ez rendben is lenne, ha jól meg lennék fizetve, de egyszerű közalkalmazott vagyok, nettó 170eFt-os havi fizetéssel. Így ez a 10.000Ft, amit a munkáltatóm miatt el kell tankolnom, nekem nem épp aprópénz. Ha még ezt ki is fizetnék, még mindig én teszek szívességet, hiszen az saját autóm kopik, amortizálódik ez alatt.

Ha ezt megtagadom, kirúghatnak? A munkaköri leírásomon nincs benne, hogy sofőri feladatokat kell ellátnom. Csak ügyesen megfogalmazva annyi, hogy minden olyan egyéb feladat az enyém, amit a felettesem rám bíz.

2021. jan. 7. 07:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
73%

Ha munkaügy miatt menni kell valahova napközben, nálunk adnak kulcsos céges autót annak is, akinek csak sajátja van.

Nálunk az az undorító, hogy vannak a főnökök családtagjai, meg a kedvencek, akik kapnak céges autót magánhasználatra is, plusz parkolóhelyük is van az udvaron (kinn fizetős), míg másoknak, mint nekem is, saját költségen kell bejárni, még egy nyamvadt havi BKV-bérletet sem képesek adni, az előbb említett céges autóval rendelkezőknek ugyanakkor fizetik a havi több tízezer Ft-ot bejárásra és az autó egyéb költségeire.

2021. jan. 7. 07:55
 2/22 anonim ***** válasza:
91%

Egyáltalán nem.

Sőt kifejezetten ragaszkodnak hozzá, hogy ha munkaügyben kell menni pár km-t, akkor inkább ne is menjek, ha nincs szabad cégautó, amit el tudnék vinni

2021. jan. 7. 07:59
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

Napi masodik kamukerdes. Sehol nincs ilyen hogy a maganautod hasznalatara koteleznenek koltsegterites nelkul.

Mellekesen (ha igaz lenne egy szo is ebbol a sztoribol) barmikor mondhatnad, hogy az autod nem mukodik, nincs benne benzin es nincs penzed megtankolni.

2021. jan. 7. 08:02
 4/22 anonim ***** válasza:
87%
Parkolj le 2 utcával arrébb és mond azt, hogy szervízbe van.
2021. jan. 7. 08:11
 5/22 anonim ***** válasza:
87%
nem
2021. jan. 7. 08:17
 6/22 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos nem tudom a saját autómat használni, elromlott. Nem olyan bonyolult ez.
2021. jan. 7. 08:26
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi is állami szféra vagyunk és céges autók vannak fenntartva ilyen esetekre.

Ez természetesen nem jelent semmit, simán el tudom képzelni, hogy vannak olyan pitiáner állami cégek, akik ott csinálnak saját előnyükre kiskaput a munkavállaló kárára, ahol tudnak.

Ha emiatt rúgnának ki engem, én őszintén nem sajnálnám azt az állást. De megint, kérdés, hogy mennyire szükséges megtartanod azt az állást.

2021. jan. 7. 08:45
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Menj vonattal és kérj számlát a jegyről.

A munkáltató kiküldhet téged, de csak oly módon, hogy a kiküldetés az ő költsége.

Ha neked nincs autód, akkor marad a tömegközlekedés... ;)

2021. jan. 7. 08:57
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy erre van a kiküldetési rendelvény... Vagy megmondod, hogy most épp nincs nálad a kocsi, mész vonattal. Igaz hogy akkor lehet 2 nap, de akkor ki kell fizetni az útiköltségen felül a szállást meg a kaját is. Csak van valami céges kocsi.
2021. jan. 7. 09:15
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs ilyen. Sőt, ha ügyeletben, túlórában kell bejönnie valakinek, akkor annak az üzemanyag költségét 100%-ban elszámolják. Nyilván ez csak az ügyeletesekre vonatkozik.

Egyébként akinek sokat kell mennie munkaügyben, annak saját céges autója van. Általában otthonparkolással, vagy akár magánhasználatra is. Ha véletlenül olyan egyénnek akad máshol dolga, akinek nincs, akkor van egy darab kulcsos autója a cégnek, viheti azt. Ha ez sem játszik, akkor pedig kiküldetésit kap és térítik a teljes költségét.

Szerintem teljesen érthető módon meg lehet tagadni a munkavégzést, ha erre kérnek. Üzemanyag, amortizáció, esetleges károk, vagy károkozások... biztosan nem intézném a céges ügyeimet huzamosabb ideig, vagy nagyobb távra saját autóval és ez nem is elvárható.

Az a mondat, amit írtál, nem jelenti azt, hogy ilyet kérhetnek tőled. Ennyi erővel, ha megtetszik a főnöködnek a kabátod, akkor kérheti minden további nélkül, hogy add neki?

2021. jan. 7. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!