Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek plusz egy hetet...

Szerintetek plusz egy hetet le tudnek így dolgozni Magyarországról Home Office-ban?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a próbaidőm végén vagyok, és Csehországban dolgozom irodai melóban. A cég ahol dolgozom 1 hónapja megint teljes Home office-t vezetett be, viszont adózási szabályok miatt a Home Office is csak a Cseh Köztársaság területén történhet meg.

Megbeszéltem a főnökömmel és belement abba, hogy most karácsony előtt pár napot otthonról, Budapestről dolgozhassak. Ma már itthon dolgoztam, nem volt belőle gond. Viszon annyit mondott, hogy ebből ne nagyon legyen rendszer, mert ha huzamosabb ideig vagyok külföldön, azt már a HR-rel is le kell papírozni.

Csütörtöktől szabin vagyk, aztán január 3-án kezdek megint. Úgy gondoltam, hogy 1 hétig még itt maradnék, hogy találkozhassak ismerősökkel. Azon a héten a főnököm szabadságo lesz, szóval elég lightos lesz a hét remélhetőleg. Szerintetek merjek itt pesten maradni és innen dolgozni, vagy inkább kérdezzek rá? Nem hiszem, hogy érdekelné, csak ha közben kitalálják, hogy be kell menni az office-ba, na az szívás lenne.

2021. dec. 21. 00:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mint mondtam, hasznalj cseh vpnt. Ha ellenorzik is hogy az orszagbol jelentkezel be vagy sem, max azt nezik melyik orszag ipjet hasznalod. Kizart hogy melyebben kutakodnanak hogy te epp vpnt hasznalsz es nem is vagy az orszagban..

Ha cseh vpnt hasznalsz azt fogjak latni hogy csehorszagbol leptel be, nem fognak es nem is tudnak arra rakeresni hogy az helyileg konkretan honnan netzel.

Erre van a vpn

2021. dec. 21. 21:16
 12/15 anonim ***** válasza:
#11 igen és a cseh vpn majd beteleportálja a céghez, ha valamiért hirtelen be kellene menni.
2021. dec. 22. 09:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Hirtelen covidos tunetei lesznek oszt jonapot.

Egyebkent a ho pont azert van hogy ne kelljen bemenni. Nyilvan a covid miatt lett ho.

Amugy meg ha hoban siman mondhatja hogy nem tudok bemenni mert nem Pragaban vagyok hanem Brnoban.

2021. dec. 22. 09:37
 14/15 anonim ***** válasza:

#11 Már megengedték, hogy néhány napot Magyarországról dolgozzon, úgyhogy a plusz VPN nem szükséges technikailag. Illetve jó eséllyel amúgy is fut egy VPN kliens, amivel home officeban be kell lépni. Kicsit macerás kettőt beállítani, hogy úgy működjön, ahogy szeretnéd.

A többivel egyetértek, szerintem túldramatizálják ezt a legtöbben.

2021. dec. 22. 11:44
 15/15 A kérdező kommentje:
12) Azért szerencsére nálunk nem az van, hogy szólnak reggel, hogy délután legyek bent, és akkor bent kell lennem 1 óra múlva. Hanem előre kell egy nappal foglalni helyet az irodában.
2021. dec. 22. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!