Szerintetek plusz egy hetet le tudnek így dolgozni Magyarországról Home Office-ban?
Az a helyzet, hogy a próbaidőm végén vagyok, és Csehországban dolgozom irodai melóban. A cég ahol dolgozom 1 hónapja megint teljes Home office-t vezetett be, viszont adózási szabályok miatt a Home Office is csak a Cseh Köztársaság területén történhet meg.
Megbeszéltem a főnökömmel és belement abba, hogy most karácsony előtt pár napot otthonról, Budapestről dolgozhassak. Ma már itthon dolgoztam, nem volt belőle gond. Viszon annyit mondott, hogy ebből ne nagyon legyen rendszer, mert ha huzamosabb ideig vagyok külföldön, azt már a HR-rel is le kell papírozni.
Csütörtöktől szabin vagyk, aztán január 3-án kezdek megint. Úgy gondoltam, hogy 1 hétig még itt maradnék, hogy találkozhassak ismerősökkel. Azon a héten a főnököm szabadságo lesz, szóval elég lightos lesz a hét remélhetőleg. Szerintetek merjek itt pesten maradni és innen dolgozni, vagy inkább kérdezzek rá? Nem hiszem, hogy érdekelné, csak ha közben kitalálják, hogy be kell menni az office-ba, na az szívás lenne.
Mikor van vége a próbaidőnek? Ha január vége, akkor én még nem rizikóznám, de ha jan 1, akkor szerintem már belefér. Szinte biztos, hogy a HR nem kap jelentést arról, hogy honnan lépsz be, csak azt tudják, amit te mondasz.
Ha valamiért be kell menni, akkor gond van. Te tudod, hogy ez mennyire valószínű, de ha nem kritikus, és amúgy elégedettek a munkáddal, ezért nem fognak kirúgni. Csak szólnak, hogy többet ne csináld.
Nem tudom a pontos cseh helyzetet de:
Ha van erre törvény, hogy csak cseh ország területén home office-olhatsz, akkor nagy valószínűséggel ezzel el is kell tudnia számolnia a munkáltatónak egy ellenőrzésnél az államnak. Hogy ezt most annyival elintézik, hogy van hivatalos lakhelyed Csehországban vagy pedig logolják honnan jelentkezel be a géppel azt csak a cég tudja. (meg esetleg egy cseh munkajogász aki tudja, mivel kell tudnia bizonyítania a cégnek hogy te Csehországból dolgozol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!