Milyen dokumentációk és előkészületek szükségesek, hogy magyarországon amerikai home office állásra jelentkezhessek?
egy amerikai útlevél nem árt
amúgy nulla esélyed van
Mármint az a kérdés, hogy itthon ülsz a home office-odban és amerikai cégnek dolgozol?
Az ég világon semmilyen engedély nem kell hozzá, én már csináltam ilyet (nem amerikába, de ebből a szempontból mindegy). Itthon úgy kell adózni, mintha egy külföldi cégnek megbízási szerződés alapján dolgoznál (ami szeződést kötsz velük annak számít). Mivel a munkavégzés helye Mo, ezért itt fogsz adózni, felhívod a NAV-ot és elmagyarázzák hogy kell. Kicsit nyilván macerásabb, mintha itteni cégnek dolgoznál, mert azokat a közterheket is neked kell befizetni amit itt a munkáltató szokott, de nekem pl. a NAV-os néni tök érthetően elmagyarázta.
A külföldi cég meg a megállapodás szerinti összeget utalja a számládra amit megadsz nekik.
Ami pénzt kapsz, annak kb. a fele marad meg neked, a másik felét befizeted TB/adó/fityfene járulék formájában a gondoskodó magyar államnak.
Köszönöm a válaszokat, főleg a 4-esé tűnik a leghasznosabbnak.
Igazából azért tettem fel a kérdést, mert amerikai remote állásokat kerestem amiket itthonról tudok csinálni, és az egyiknél volt valami olyasmi hogy ha ez az első állásom, akkor legyen meg a dokumentációm arról hogy amerikában dolgozhatok, azonban nem fejtette ki pontosan hogy mire gondolt.
Megfogadom a tanácsot és felhívom a NAV-ot, szeretnék a munkám után megfelelően adózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!