Hogyan találtatok távolabbi országban munkát?
"Kiutaztatok előtte"
A kérdésednek erre a részére a reflektáltam. Ebből az jön le hogy fingod nincs az egészről. Turistaként nem vállalhatsz munkát van kötelező kiutazási dátumod amikor el kell hagynod az országot. Hiába találnál ott munkát, vízum és munkavállalásit nem kapsz.
A legegyszerűbb ismeretségek révén.
Nekem pl. a volt gimnáziumi osztálytársaim kb. fele külföldön dolgozik, plusz a volt egyetemi évfolyamtársaim jó része is - egy volt egyetemi ismerősöm ment ki az USA-ba és szólt, hogy ahol dolgozik, van egy az én tudásomnak megfelelő állás, és segített a bürokráciát lezongorázni. Én így kerültem ki.
En Abu Dhabiban voltam ket evet, egy ottani ceg megkeresett, hogy megtalaltak a profilomat egy nemzetkozi allasportalon, es lenne egy allasuk ami pont illene hozzam. Interjuztunk, felvettek.
Erdekes volt, jol is kerestem, de maga az orszag remes, ugyhogy amikor lejart a szerzodesem, nem hosszabitottam.
En kikoltoztem es elkezdtem indeed-en munkat keresni. Fel is vettek egy uzletbe dolgozni.
Kesobb ugy talaltam masik munkat hogy egy boltban a faliujsagon hirdetett valaki es felhivtam.
Az illegalisok pl craigslisten meg ismrosokon keresztul keresnek munkat.
Sok illegalis az epitoiparban van es latom hirdetnek spanyolul is jogy keresnek festoket, acsokat stb. Oket legtobbszor nem erdekli a papir.
Talalkoztam olyannal is akit egy ceg szponzoralt vizumra, kesobb zoldkartyara es miutan meglett a zoldkartya akkor valtott munkahelyet.
Fejvadasz cegen keresztul is lehet munkat talalni. Megmondod mihez ertesz es talalnak neked allast
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!