Egy olyan munkahely amely még minimálbérre sem jelenti be az embereit hogy spóroljon az milyen anyagi helyzetben lehet?
Sok éve az a móka megy hogy minimálbérre bejelentenek de nem annyi a bér, a különbözet megy zsebbe.
A cég ezt azért teszi hogy járulékot spóroljon. Nem mindegy hogy bruttó 300 után fizet járulékot, vagy bruttó 169.000 után..
De újabban az a simli megy hogy még teljes minimálra sem jelentenek be, mert még a minimál járulékait sem akarják fizetni.
hanem leviszi a bejelentett órákat 4-re és időarányos fél minimálra jelent be.
Mindezt azzal az indokkal hogy nem tud járulékot fizetni.
Mekkora ócska kupleráj egy ilyen hely?
Munkaügyis unatkozik.
Kérdező, jelentsd fel őket :-)
Igen, tudom, akkor Téged/az illetőt is kirúgják és hova menjen az ember, stb. lemez következik :-)
"Munkaügyis unatkozik."
fekete fehér adatokon NINCS MIT vitatni. Bruttó 250ről szól a munkaszerződés és bruttó 108.000-re vagyok bejelentve. A minimálbér bruttó 169 lenne. Ezen nincs mit vitatni.
Adatok forrása: NAV.
Amikor 4-5 éve valaki feldobta a céget (totál más ügyben) a hatóság/NAV 14 misit nyomott rá a cégre. A cég meg úgy fizette be, hogy két hónapig nem adott bért senkinek mert nem volt miből. A pénzt azóta se kapta meg senki.
Az a feljelentés is marhára megérte mi?
"Mond el segítek feljelenteni."
Ahhoz miért kéne segítség? nem kell. NAV ÜSZ Dózsa Gy. út , bejelentem semmi gond.
Kösz ezt magam is megoldom.
Na és a következmények viselésében is segítesz?
a) ha a feljelentés nyomán kib**nak te adsz majd új állást?
b) ha a feljelentés nyomán esetleg bedől a cég, és az összes ember mehet a levesbe, tenálad lakhatnak majd?
Hm?
Miért kéne hogy nálam lakjanak?
"NAV ÜSZ Dózsa Gy. út , bejelentem semmi gond." -te állítottad ezt, tehát ez a kiválló cég, ahol olyan aranyszívű főnök aki olyan embereket alkalmaz, akik másra alkalmatlanok, bedől. Az egyedül csak a te felelőséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!