Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2021-es szabit nem köteles a...

2021-es szabit nem köteles a cég még 21ben kiadni? Van még benn 15 napom, ami 3 hét! és a beosztásom dec 31-ig szól, nulla szabis nappal

Figyelt kérdés
2021. dec. 15. 08:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%
Kivételes érdekből kiadhatja a jövő év elején is.
2021. dec. 15. 08:11
 2/11 A kérdező kommentje:

és ki és mi alapján dönti el mi a "kivételes" érdek? ezt szeretném én tudni.

és ha benyögi hogy "jössz és kész" az kivételes érdek?

szóval ki és mi alapján dönti el mi a kivételes érdek?

2021. dec. 15. 08:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Így megy ez az alapítványi iskolában.
2021. dec. 15. 08:18
 4/11 anonim ***** válasza:
Kiadhatja úgy, hogy 31-én szabi és jan 3tól folyamatosan, mert áthidalva a két évet kiadhatja jövőre is. De találkoztam olyan megoldással is, hogy papíron az ember szabin volt, de közben dolgozott és a szabadság napjaira járó bérét kiadták jutalomba, ami nem szabályos, mert a szabadság pénzzel nem megváltható, de aki forintosítani kívánja a szabadidejét ez e kiskapu jó rá.
2021. dec. 15. 08:19
 5/11 A kérdező kommentje:

"Kiadhatja úgy, hogy 31-én szabi és jan 3tól folyamatosan,"

esetemben ez már megdőlt, mert beosztásom van dec 31-re is és jan 2-től IS.

2021. dec. 15. 08:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Te kérted a szabit? Nálunk úgy működik, hogy mi kérjük ki a szabit, egyeztetve a felettesünkkel. És ő jóváhyagja. Annyi a cég kérése, hogy lehetőleg időarányosan vegyük ki a szabikat, ne maradjon bent a fél szabink decemberre. Önhatalmúlag sose adják ki. Mindig nekünk kell beosztani és kikérni
2021. dec. 15. 09:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Pár éve jártam így én is - állami cég -, nekem 10 napom ragadt be. Március 31-ig voltak kötelesek kiadni. Ki is adták.
2021. dec. 15. 09:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Van csinálnivaló a cégnél? Ha kicsit is nincs(vagy elnapolható, halasztható), akkor én ilyen esetben - akár visszamenőleg is - elírnám a szabidat végig idénre, aztán kész. Esetleg fizetnék valamit, hogy ne legyen ebből bírósági ügy. Mától pedig szabin lennél a jövő évi munkastartig.

Persze ez akkor megy, ha tudja más vinni helyetted a melódat, vagy az elnapolható 2022-ig. (Azaz nagyon erős, masszív, vaskos 2, gyenge 3 hétig)

2021. dec. 15. 09:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Szabod 3/4vel általában a cég rendelkezik... hasonló cipőben járok, engem sem akartak elengedni, kompromisszumos megoldásnak ki vagyok írva szabira minden nap, de bejövök dolgozni, a szabik árát pedig megkaptam előre kp.
2021. dec. 15. 09:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Alapítványi iskola. Bár én most, december 15-én nem venném biztosra azt a január 2-ai beosztást: emlékszel, valamikor szokása volt december 24-én kirugdosni az embereket, akiket aztán január 2-án vagy 3-án vissza is vett, mert ott álltak sorban az irodája ajtaja előtt reszketve, hogy ugyan hadd dolgozhassanak már továbbra is fizetés nélkül, mindennapos megalázás mellett.
2021. dec. 15. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!