2021-es szabit nem köteles a cég még 21ben kiadni? Van még benn 15 napom, ami 3 hét! és a beosztásom dec 31-ig szól, nulla szabis nappal
Figyelt kérdés
2021. dec. 15. 08:08
1/11 anonim válasza:
Kivételes érdekből kiadhatja a jövő év elején is.
2/11 A kérdező kommentje:
és ki és mi alapján dönti el mi a "kivételes" érdek? ezt szeretném én tudni.
és ha benyögi hogy "jössz és kész" az kivételes érdek?
szóval ki és mi alapján dönti el mi a kivételes érdek?
2021. dec. 15. 08:13
3/11 anonim válasza:
Így megy ez az alapítványi iskolában.
4/11 anonim válasza:
Kiadhatja úgy, hogy 31-én szabi és jan 3tól folyamatosan, mert áthidalva a két évet kiadhatja jövőre is. De találkoztam olyan megoldással is, hogy papíron az ember szabin volt, de közben dolgozott és a szabadság napjaira járó bérét kiadták jutalomba, ami nem szabályos, mert a szabadság pénzzel nem megváltható, de aki forintosítani kívánja a szabadidejét ez e kiskapu jó rá.
5/11 A kérdező kommentje:
"Kiadhatja úgy, hogy 31-én szabi és jan 3tól folyamatosan,"
esetemben ez már megdőlt, mert beosztásom van dec 31-re is és jan 2-től IS.
2021. dec. 15. 08:21
6/11 anonim válasza:
Te kérted a szabit? Nálunk úgy működik, hogy mi kérjük ki a szabit, egyeztetve a felettesünkkel. És ő jóváhyagja. Annyi a cég kérése, hogy lehetőleg időarányosan vegyük ki a szabikat, ne maradjon bent a fél szabink decemberre. Önhatalmúlag sose adják ki. Mindig nekünk kell beosztani és kikérni
7/11 anonim válasza:
Pár éve jártam így én is - állami cég -, nekem 10 napom ragadt be. Március 31-ig voltak kötelesek kiadni. Ki is adták.
8/11 anonim válasza:
Van csinálnivaló a cégnél? Ha kicsit is nincs(vagy elnapolható, halasztható), akkor én ilyen esetben - akár visszamenőleg is - elírnám a szabidat végig idénre, aztán kész. Esetleg fizetnék valamit, hogy ne legyen ebből bírósági ügy. Mától pedig szabin lennél a jövő évi munkastartig.
Persze ez akkor megy, ha tudja más vinni helyetted a melódat, vagy az elnapolható 2022-ig. (Azaz nagyon erős, masszív, vaskos 2, gyenge 3 hétig)
9/11 anonim válasza:
Szabod 3/4vel általában a cég rendelkezik... hasonló cipőben járok, engem sem akartak elengedni, kompromisszumos megoldásnak ki vagyok írva szabira minden nap, de bejövök dolgozni, a szabik árát pedig megkaptam előre kp.
10/11 anonim válasza:
Alapítványi iskola. Bár én most, december 15-én nem venném biztosra azt a január 2-ai beosztást: emlékszel, valamikor szokása volt december 24-én kirugdosni az embereket, akiket aztán január 2-án vagy 3-án vissza is vett, mert ott álltak sorban az irodája ajtaja előtt reszketve, hogy ugyan hadd dolgozhassanak már továbbra is fizetés nélkül, mindennapos megalázás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!