Munkahelyen mennyire "gerinctelenc" dolog egy nappal előre szólni,hogy másnap már nem kell jönni dolgozni?
Én egyetemista vagyok és szóltak hogy októbertől már nem kell jönni dolgozni,mivel főállásban lesz egy másik kolléga.
A munkahelyek többsége simán megcsinálja azt hogy egy nappal előtte szól hogy nem kell már másnap dolgozni?
Nyílván rosszul esik hogy nem hamarabb szóltak,csak az utolsó pillanatban
A szerződéstől függ, ha szólnak így, hogy másnap ne gyere, de van felmondási idő, azt ki kell fizetniük.
Nálunk így volt.
Megszűnt a projektünk, a fele bandát kibaxták a hónap utolsó napján, azzal, hogy hétfőn ne jöjjenek, mert nem lesz hova jönniük. 30 nap volt a felmondási idő, azt kifizették nekik.
Azok maradtak, akiket el tudtak helyezni máshol vagy akiknek kellett volna végkielégítést fizetni ha kirúgják: ebből kettő volt. Mindkettőnek olyan feladatkört adtak, hogy fel akarjanak mondani. Az egyikük fel is mondott a pcsába, nem kellett végkielégítést kifizetni neki. A másikuk meg szépen végezte a dolgát, a legjobb tudomása szerint és várta, hogy kirúgják, a főnökök meg várták, hogy felmondjon. :D Vele nagyon sokat nevettünk ezen, mindig mondogatta nekem, hogy egyszer csak kirúgják végre. :D Végül úgy fél év után ő mondott fel.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!