Mi van akkor, ha a munkavállalónak a szerződése szerint pl 1 hónap a felmondási ideje, beadja a felmondását fizetés után 1 nappal, és többé nem megy be dolgozni?
Szerintem meg lehet egyezni a munkáltatóval hogy eltekintsen a felmondási időtől.
Sokkal korrektebb mint a fentebb leírt módszer nem beszélve arról hogy a kilépős papírjaid csak kellenének.
A másik dolog, hogy van olyan munkáltató, aki ezért akár pert is akaszthat a nyakadba, ha mondjuk őt kár érte.
Előfordulhat hogy pl van valamilyen munka ,amit ő elvállalt számítva a +1 emberre és ha mondjuk miattad nem tudja teljesíteni, akkor ezért akár rád is háríthatja a kára egy részét .Nyilván hosszadalmas procedúra, de megeshet.
Inkább legyél egyenes és beszélj vele!
Köszönöm a válaszokat!
Ahogy írtam is, ez teljesen elméleti jellegű kérdés. Az X-akták egyik részében volt, hogy az adott személynek 2 hetes felmondási időt kellett letöltenie.
Ezért jutott szembe, hogy mi lenne, ha csakúgy lelépne az ember.
"Ezért jutott szembe, hogy mi lenne, ha csakúgy lelépne az ember."
MI lenne. Semmi. Én az elmúlt 20 évben ÖT helyről léptem le "csak úgy" felmondási idő letöltése nélkül. 3 helyen fenyegettek mindennel, bírósággal kártérítéssel . Leszartam. És igazam lett mert semmi se történt a világon.
2 helyen meg még egy telefont se eresztettek meg utánam, amikor többet nem mentem (és nem is szóltam előre).
Hát ennyi. A pofájuk járhat, de amikor bíróságra kéne menni tényleg, valahogy nem ér annyit az elemi egybites melós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!