Táppénz alatt a fizetés hány százaléka illeti meg a munkavállalót?
#1: Jaj ez az okoskodás :)
Szerintem mindenki értette mit szeretne tudni a kérdező, felesleges játszani az eszed.
2!
Bunkoci, unatkozol? A kérdésre adtam választ, nem úgy, mint te. Menj aludni!
Ha kórházban vagy azt hiszem 50%, ha meg otthon akkor 70%.
Amikor műtöttek és kórházban voltam egy hetet majd otthon lábadoztam két hetet külön papírt adott a háziorvos azokról a napokról, amíg a kórházban voltam (van is annak a papírnak egy neve, de, ha megölnek se jut eszembe) amit a táppénzes papírral együtt kellett bemutatnom odabent, amikor visszamentem.
Azt hiszem, helyett:
Ha legalább 2 éve dolgozol (nem kell, hogy egy helyen legyen meg a 2 év, de nem lehet 30 naptári napnál több megszakítás 2 munkahely között), akkor 60%, ha nincs ennyi biztosításban töltött időd akkor 50%, kórházi ellátás esetén fix 50%. Az évi első 10 vagy 15 munkanap (attól függően 12 vagy 8 órás munkarendben dolgozol) betegszabadság, ennek a mértéke fix 70%.
A betegszabi adó, és járulék köteles, 33,5%-ot vonnak belőle mint a munkabérből, a táppénz csak adó köteles, 15%-ot vonnak belőle.
Úti baleset esetén (ami munkahely és a lakhelyed közötti legrövidebb úton közlekedve történt) 90%, munkahelyi baleset 100%.
Vannak esetek amikor nem jár betegszabi, de erre most nem térek ki.
Olvasgass: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!