Van itt Aldi dolgozó?
Lidlbe dolgozok diákként. Mivel sportolok és mindig is sportoltam, emelt tesire készültem stb. egyáltalán nem gond. Esetek nagy részében 12 órázni szoktam, sima ügy. Raklapokat is pakolok egymásra...nyáron szinte minden nap mentem, sokszor éjszaka is. Most suli mellett sajna csak 2-3 nap fér bele. Amúgy azt vettem észre a férfiak jobban viselik ezt a munkát, mmint a fizikai részét. Női kollégáim sokszor kivannak pár nehezebb raklap után.
21/L
Szia!
Én egy fél éve vagyok kb. az Aldinál.
Alapvetően nem vagyok/voltam túl jó fizikai kondícióban, viszonylag hamar ki tudok fulladni (ha mondjuk futásról van szó), és egyáltalán nem vagyok erős, sőt..szóval én is féltem hogy emiatt nem fog menni.
Ennek ellenére meglepően jól bírom/bírtam, azért nem szakadok meg a munkában, és amit meg kell, azt meg tudom csinálni még tempósan is.
Az elején tényleg volt hogy megfájdult/beállt a hátam de szerintem hamar hozzá lehet szokni.
Néha kell nehezebb dolgokat, mondjuk a nap elején, mikor a zöldség-gyümölcsöt kell gyorsan kipakolni, azért az elég megterhelő...de nem ebből áll az egész.
Szerintem egyesek azért kicsit túldramatizálják ezt a "nehéz fizikai munka" részét..ha fiatal vagy és tényleg nincs semmi egészségügyi problémád, akkor simán menni fog, nem kell hozzá sportolónak lenni.
Feltéve ha amúgy nem vagy lusta/punnyadós fajta, és szereted a pörgést úgy általában.
22/L
Csillagom, te kasszás voltál ugye? :)
Őket megkímélik.
Ahol én voltam, ott volt külön árufeltöltő, aki a takarítást is végezte, a dobozolókat ürítette 2 percenként, az esti hütős raklapokat ( 12 volt általában ) egyedül hordta ki, megcsinálta a nagytakarítást, a szemetesek ürítését és az árutöltést, 2 méter+ magas tartalmú, alig megmozdítható raklapokkal...na, ezt csináltam az 51 kg-os testemmel nőként.
Én is "csak" árufeltöltő voltam, 40 órát kellett dolgoznom, egy nap 9-10 órát is bent kellett nyomorognom.
Azért, mert neked jó tapasztalatod van és kikimélt vagy, ne becsüld le a másikat!
24/L
Én nem becsültem le mást "csillagom", ellenben te most pont azt tetted.
Nem kell mindjárt személyeskedni, csak mert magadra vetted, amit írtam.
Én sok olyat láttam rinyálni meg mondani, hogy milyen nehéz fizikai munka, akik pár hét/hónap után felmondtak, mert fel voltak háborodva hogy pakolniuk is kell, erre céloztam. Azt sem mondtam hogy könnyű, és valóban nem való mindenkinek ez a fajta munka.
De nem kell mindjárt megijeszteni az embert hogy majd feltétlenül bele fog dögleni a munkába, majd megpróbálja, aztán ha nem bírja, nem csinálja.
Nyilván nem írtam volna, ha egész nap a kasszában ülnék...én ugyanúgy sütök, pakolok, kasszázok, éppen amit osztottak, éppen amit kell. Van hogy felváltva, van hogy egész nap csak az egyiket.
De gondolom azért te se szakadtál bele minden egyes raklapba, vagy egész nap csak a banánoskartonokat emelgetted a fej fölé, meg húztad ki-be a dekorkavicsos raklapot? Mert ha igen, akkor veled aztán tényleg jól kibasztak..
Én hetente csak egyszer 12 órázom, és heti 4 nap megyek, kívéve ha durvább időszakok vannak. Nem véletlenül vesznek fel sok helyen csak részmunkaidőben, többek között azért is megterhelő lenne minden héten 40+ órában ezt tolni.
Nyilván nem ugyanaz a tapasztalata mindenkinek, sok függ magától a bolttól is hogy mekkora/milyen forgalmas, illetve hogy milyen poziciót osztanak neked, van például aki mindig csak főkasszában van,van aki meg egész nap pakolhat...mindegyiknek meg vannak a maga nehézségei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!