Ha az önéletrajzom leadom egy cég portáján, az biztosan felkerül a cég irodájába?
Normális helyen nincs is ilyen szituáció, amit leírsz. Ha beadod az önéletrajzod, alá kell írnod egy elfogadó/hozzájáruló nyilatkozatot és kapnod egy tájékoztatást, hogy milyen módon kezelhetik a személyes adataidat.
Ha nincs hozzájárulás, nincs is jogalap az önéletrajz kezelésére, az nem lehet ott senkinél, így jogalap hiányában azt meg kellene semmisíteni. Pont emiatt nem is járható út, hogy te csak úgy random beadogatod az önéletrajzaidat bármilyen egyeztetés nélkül próba szerencse alapon, mert vagy meg kell tagadniuk az átvételt, vagy jogszerűen át kell venniük + nyilatkoznod + tájékoztatniuk, vagy pedig megy a kukába egyből. Úgyhogy olyan nincs is (a valóság nyilvánvalóan egészen más és szögesen ellentétes), hogy te csak úgy beadsz egy önéletrajzot, aztán majd lesz vele valami.
Ha pedig normálisan kezelik az önéletrajzot, akkor nem kell aggódnod sem semmi miatt. A portást meg a biztonsági őrt amúgy marhára nem érdekli semmilyen adatod még akkor sem, ha ők kezelik az átvételt.
Köszönöm válaszaitokat. És akkor szerintetek érdemes megint elmennem azokhoz a cégekhez ahová leadtam az önéletrajzaim? Hogy sikeresen leadták-e és kérdőre vonni őket?
Egyébként valóban csak az egyik helyen volt hivatalosabb átvétel, mert ki kellett töltenem egy adatlapot is.
Kérdőre vonni?!
Hát már meg ne haragudj, de nagyon sokat képzelsz magadról. Te egy szívességet kértél (mert ez nem a hivatalos módja a jelentkezésnek - lsd amit feljebb leírtak), ez egyrészt nem számon kérhető, másrészt már bocs, hogy így mondom, de te ott konkrétan nem vagy senki, nem vagy dolgozó, sem ügyfél, sem beszállító stb.
Ha valaki odajönne engem vagy a kollégámat ellenőrizgetni, biztosan a kukába dobnám a pályázatát. Nincs ehhez jogod, mellesleg ha nem bízol meg abban, akinek odaadtad, akkor minek bíztad rá?
6-os, ne idegeskedj.
Igen kérdőre vonni, mert én elfogadtam volna azt is ha megmondja, "nem, nem adom oda az önéletrajzát, mert nem ez a módja, nem ez a dolgom, nincs álláslehetőség stb". De kétszer-háromszor is rákérdeztem oda tudja adni. Elvette. Pedig mondtam azt is felmegyek a HR-eshez, felviszem én. Ez ilyen egyszerű.
Tehát számon kérhető, hogy maga is értse: ha ott járnék, rákérdezhetnék, hogy továbbította és mit mondtak rá, van-e egyáltalán bármilyen lehetőség, reménykedjek avagy sem.
Persze, hogy nem vagyok senki, ahogy a lakosság 90%-a senki ebben az országban. De én nem szívességet kértem, az ott dolgozó nem engedte, hogy én vigyem ahová a többi jelentkezőjét is teszik.
Nekem az pénz kinyomtatni, személyes iratom amit nem "jóskapistának" szánok hanem a cégnek. Ha átveszik tényleg kerüljön oda ahova szánom, ne esetleg ellopja, széttépje, felhasználja az vagy más nem rendeltetés szerűen.
Egyébként maga számon kéri tőlem hogy nem vagyok jóhiszemű, de maga engem rosszhiszeműen kezel. Kettős mérce.
Vagy maga portás, HR-es valahol? Vagy megszólítottam a lelkiismeretét, önérzetét mert maga is volt egy "kedves dolgozó", aki elvette, de nem továbbította más dokumentumát?
Nagyon remélem, hogy NEM.
5-ösnek:
Igen, köszönöm a választ. Azért gondoltam a negatív lehetőségre is, tehát egy lebutítottabb önéletrajzot adtam át (kevesebb adat, lényegre törőbb, egyszerűbb de mégis több a sablonnál).
Talán felhívom a céget majd később és rákérdezek, hogy van-e felvétel. Ha azt mondják van és adjak be önéletrajzot megmondom már adtam be. Legfeljebb elektronikus úton küldöm, ha nem adták le a portáról.
De persze igaz, hogy ennyi kockázatot kell vállalni, meg az én önéletrajzom csak egy a sok közül, de nem köteles elvenni sem az önéletrajzom, ha nem adja tovább...
Engem egy zavar, hogy nagyon flegma és bunkó volt aki átvette. Lehet nem rossz ember, csak rossz napja volt. Tényleg nem akarok előítéletes lenni.
De nagyon kell egy munkahely, muszáj próbálkozni leadni az önéletrajzot, pedig úgyis minden egy személyes felvételi elbeszélgetésen derül ki, ezért tartom túlzásnak az önéletrajzot, hogy az embernek így ki kell tárulkoznia "prostituálttá" válva vadidegeneknek...
De legközelebb hallgatok az első megérzésre, és ha olyan az illető és a körülmények nem adom le az önéletrajzom...
Ja és még annyi, hogy ha a HR-es nem használja fel az önéletrajzom, nem érdekel, meg is eheti.
De a portás remélem leadja, ha nem engedte hogy elvigyem ahhoz akinek ez a dolga...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!