A tanárok tényleg ilyen keveset keresnek?
29-30, hát nem sok empátia van bennetek. Engem felesleges fikáznotok, mert én pont hogy otthagytam a fenébe a pályát, és most háromszor annyiért dolgozom. De vannak gyerekeim, és igenis nagyon sajnálom a tanárokat.
Pár éve meg amikor kimentek tüntetni, mit mondtak az emberek?! Mi a fenét akarnak, alig dolgoznak, meg sem érdemlik, stb, stb. Holott a fizetésemelés csak egy volt a sok kérés közül, az oktatás teljes megreformálását szerették volna, de persze körbe lettek röhögve. Ebben az országban nem lehet sztrájkot összehozni, nincs is értelme.
Épp ez a probléma, hogy nem érzi senki, hogy ez gáz?! Ők tanítják a jövő generációját! A szakgimikben gyakorlatilag nincs tanár, hogy tanulnak így szakmát? Az alsós tanárok is gyakorlatilag 3 hónap alatt tönkreteszik a gyerekek mindenféle tudás iránti vágyát.
Mert annyira keveset keresnek, hogy normális ember nem megy el tanárnak, maradnak az alkalmatlanok.
Ha meg felmerül, akkor az az emberek összes reakciója, hogy megérdemlik, meg miért nem vállalnak még túlórát.
Ha normálisan megfizetnék őket, akkor nem 1 jelölt lenne egy állásra, és talán az igazgatók is meg tudnák válogatni, kit vesznek fel. Meg nem tudná a tanár terrorizálni a diákokat, mert kirúgnák érte. Most meg gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak.
32. jó, ez igaz, nem rajtunk múlik. De azért lehet bólogatni. Kiakadok, amikor azzal jönnek itt egyesek, hogy hát ő választotta, miért nem megy el máshova dolgozni. Hát, pont az a baj, hogy elmennek, így nem maradnak normális tanárok.
De ez nem csak a tanári szakmára igaz, nagyon sok másra is az állami szektorban. Pl. egészségügy.
Takarítónő sincs egyébként az iskolákban, mert annyi pénzért azt sem csinálja meg senki. Ha nem állami szektor lenne, akkor a piac szabályai szerint emelnék a fizetést, de állam bácsinak nem számít, hogy covid idején 1 db takarítónő van egy 500 fős iskolában. De azért leírták a szabályokban, hogy naponta 3-szor kéne felmosni a mosdóban, mert járvány van. Ja, aha, hát nincs felmosva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!