Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A tanárok tényleg ilyen...

A tanárok tényleg ilyen keveset keresnek?

Figyelt kérdés
Olvasom itt is és egyéb fórumokon a hozzászólásokat, és legtöbb helyt ilyen 140 - 160 ezreket írnak. Maximum akkor lehet 200 felett nettóban, ha már régóta tanít, de 300 ezer feletti összegeket sose láttam. Egyesek olyat is írtak, hogy az "elkötelezettség". Hát ennyi pénzért nem sokan lennének elkötelezettek szerintem. No offense.
2021. dec. 11. 22:49
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
16%

20. Nem vagyok teljesen képben, de úgy tudom a középiskolában tanításhoz az 5 éves egyetem kell, nem? Akkor ne 3 évet, hanem 5 évet járjon és legyen mesterszakos diplomája is.

Egyébként ez csak egy példa volt a sok közül.

Egy gyógypedagógus elmehet egyéni vállalkozónak is magánpraxisban a gyerekekkel foglalkozni, tornásztatni őket amivel degeszre keresheti magát.

Egy angoltanár, némettanár, matek, fizika, kémia, stb tanár elmehet rengeteg pénzért gyerekeket korrepetálni.

Ez a haverom is még az iskolai óráin és teendőin felül lényegében másodállást vállalt kollégiumi nevelőként, hogy egy 100-assal többet keressen. Hétfő-csütörtökön ott van a koliban este 5-től 9-ig. Biztos kellemetlen, hogy nem otthon lehet esténként, de legalább csinál valamit, tesz a dolgokért.

A lényeg találja fel magát valahogy. És nem kellenek a kifogások, hogy de ezeket se tudja mindenki csinálni. És? És akkor mi van? Nem mindenkinek kell ezeket csinálni, hanem egyedül neked, most rólad (nem konkrétan a 20-as válaszolóról, hanem az itteni panaszkodókról egyesével) van szó. Ne a világot akard megváltoztatni, hanem a saját életedet első körben.

2021. dec. 12. 12:54
 22/34 anonim ***** válasza:
90%

21-es, még mindig nem érted. Igen, lehet találni másféle elfoglaltságot egy tanárnak, amivel jobban keres. De akkor ki marad az iskolákban? Ki tanítja a gyerekeket? Ezt kéne felfogni, hogy azért kéne megfizetni a tanárokat, hogy a gyerekeinket motivált, képzett, elégedett emberek tanítsák.

Én tanárként végeztem, és most multiban vagyok 3-szoros fizetésért. És igen, lehet ezt is, feltaláltam magam. De a gyerekemet még mindig alulmotivált, megkeseredett emberek tanítják.

2021. dec. 12. 14:46
 23/34 anonim ***** válasza:
24%

22.

"Igen, lehet találni másféle elfoglaltságot egy tanárnak, amivel jobban keres. De akkor ki marad az iskolákban?"

Én olyan példákat írtam, amiket valaki az iskolában tanítás mellett tud csinálni. Másodállás kollégiumban, elmenni nem gimnáziumba/általánosba hanem szakiskolába tanítani, elmenni korrepetálni, elmenni gyógypedesként gyerekeknek foglalkozást tartani. Ezeket az alap tanári állás mellett, mint ahogy sokan csinálják is. Én a 19-es válasszal csatlakoztam be a beszélgetésbe, az hogy előtte min veszekedtetek az kevéssé érint.

2021. dec. 12. 15:59
 24/34 anonim ***** válasza:
81%
Az iskola mellett való tanítás nem éri meg. Kinek van ideje, energiája rá? Én nyelvtanárokat ismerek, akik a közoktatást ott hagyták és csak magánban tanítanak nem csak gyerekeket, hanem cégekhez járnak i, reggeltől, estig, úgy van pénzük. De aki tanítani szeretne, nagy részük a régi módszerben, tehát iskolában és nem szaladgálva egész nap vagy du. Amúgy meg akkor napi 10-12 órában kéne dolgoznia, az sem pálya ám. Vagy ez, vagy az, vagy pályát vált.
2021. dec. 12. 16:25
 25/34 anonim ***** válasza:
41%
24. Nem ismerem minden tanár órarendjét, de ez a 27 éves tesi tanár haverom, aki tanárkodás mellett még másodállást vállalt ő például szó szerint számolva heti 28-29 órában dolgozik/kell ott legyen az iskolában. Például pénteken az iskolában csak 8-tól 11-ig van órája. Pénteken délelőtt 11-kor kezdődik neki a hétvége. (Aznap már a koliba sem kell mennie, az csak hétfő-csüt közt van)
2021. dec. 12. 16:57
 26/34 anonim ***** válasza:
42%

Középiskolás tanárként általában csak leadja az óráit és megy haza. Vagy ha óraadó egy általánosban. De ha egy tanár általános iskolában főállású tanár, akkor bent van 8-tól 16 óráig általában. Egy nagy tanári van, ahol mindig nagy a nyüzsgés, szóval készülni, dolgozatot javítani nem tud, marad otthonra 4 után.

Én értem, hogy magániskolában vagy szakiskolában jobban lehet keresni. De még mindig ti nem értitek a problémát. Ha mindenki oda menne, akkor ki maradna a normál általános iskolákban? Alsóban, felsőben? Nem véletlen van most már hiány még alsós tanárból is.

Szóval továbbra sem az a válasz a problémára, hogy akkor menjen el a tanár oda, ahol jobban keres, hanem az, hogy rendezzék a fizetésüket, mert igenis fontosak.

2021. dec. 12. 22:48
 27/34 anonim ***** válasza:
29%
Megérdemlik, folyton megaláztak
2021. dec. 12. 22:55
 28/34 anonim ***** válasza:
28%
27es te még egy dedós vagy ne írkálj ide! Nem tudsz semmit a felnőtt életről, főleg a pedagóguséról, úgyhogy húzz el innen!
2021. dec. 13. 14:58
 29/34 anonim ***** válasza:
29%

26.

"Szóval továbbra sem az a válasz a problémára, hogy akkor menjen el a tanár oda, ahol jobban keres, hanem az, hogy rendezzék a fizetésüket, mert igenis fontosak."

Azon mit nem értesz, hogy te a saját életeden tudsz változtatni, de a rendszert nem tudod megváltoztatni egyénként? Ez a legócskább kifogás, amikor valaki ezt mondja hogy "ezt a munkát is el kell végeznie valakinek", hogy tovább panaszkodhasson cselekvés helyett.

Egyébként pont, hogy azzal lehetne kiharcolni a változást, ha a legtöbb tanár felmondana és elmenne máshová dolgozni. Hidd el, ha a tanárok 50%-a felmondana és elmenne máshová dolgozni holnap, akkor 1 héten belül rendezve lenne az összes magyar pedagógus bére. Pont azokat lehet elnyomni (továbbra is) akik a fejüket lehajtva tűrnek. Egyénként pont nem szavakkal harcolhatsz a rendszer ellen (ha már valahogy akarsz), hanem a döntéseiddel.

2021. dec. 13. 15:13
 30/34 anonim ***** válasza:
41%

29!

Pont ezt írtam a 14-es hozzászólásban, jól le is pontoztak.

Mindenki várja a csodát, hogy majd a másik elintézi, cselekedni senki nem akar.

Sokan nem értik meg, hogy ezért tartunk itt, ahol.

2021. dec. 13. 15:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!