Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyenkor jogszerü lehet...

Ilyenkor jogszerü lehet elállni a munkaszerződéstől?

Figyelt kérdés

Ha aláírok, de a tényleges kezdés csak fél év mulva kezdődik, viszont én nem hagyom abba ennek ellenére az álláskeresést és tegyük fel sikerül elhelyezkednem addig, akkor mondhatom azt, hogy bocsi, mégsem?

Szerintem ez azért nagyon hosszú idö és sokminden történhet, nem várható el, hogy addig munkanélküliként tengődjek.

2021. dec. 6. 12:54
1 2
 11/14 ascelpius ***** válasza:
79%
Ja hát ha még nincs is szerződés akkor nincs sok mindenről gondolkodni. Fogadd el az ajánlatot ha tetszik, közben keresgélj tovább aztán ha látod a szerződést, hogy mi van benne akkor lehet tovább agyalni. Fél év az baromi sok még céges szinten is, mi garantálja hogy fél év múlva tényleg elindul, nem csúszik az a munka/projekt amire felvennének.
2021. dec. 6. 16:37
 12/14 A kérdező kommentje:

A munka törvénykönyve szerint:

"49. § (1) A felek a munkaszerződés megkötése és a munkaviszony kezdetének napja közötti időszakban nem tanúsíthatnak olyan magatartást, amely a munkaviszony létrejöttét meghiúsítaná.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott tartam alatt a munkaszerződéstől bármelyik fél elállhat, ha a munkaszerződés megkötését követően körülményeiben olyan lényeges változás következett be, amely a munkaviszony teljesítését lehetetlenné tenné vagy aránytalan sérelemmel járna."

Ez a lényeges változás eléggé tág fogalom, az lehet lényges változás, hogy már azóta elkezdtem dolgozni?

2021. dec. 6. 20:16
 13/14 ascelpius ***** válasza:
57%

Ez inkább arra vonatkozik, hogy például el kellett költöznöd rokont ápolni

"megkötése és a munkaviszony kezdetének napja közötti időszakban nem tanúsíthatnak olyan magatartást" <- szerződés aláírása után aktívan állástkeresni az pontosan kimeríti ezt a magatartást

De tök őszintén erősen kétlem hogy bármelyik cég is perre menne emiatt, maximum valami állami cégnél tudom elképzelni. Túl sok idő, erőforrás befektetés lenne ezért perelni egyszerűen nem érné meg.

2021. dec. 6. 20:28
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
Kérd hogy ne munkaszerződés legyen, hanem előzetes megállapodás
2021. dec. 6. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!