Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg odáig süllyedjek,...

Tényleg odáig süllyedjek, hogy elmenjek dolgozni árufeltöltőként?

Figyelt kérdés

Diplomám van, és felsőfokon beszélek angolul. Viszont a helyen ahol lakom, elég kevés munka, így gondolkodtam azon, hogy jelentkezem a közeli Aldiba.

Őszintén szólva csak végszükség eseten szeretnék odamenni, mert tudom, hogy nagy a hajtás, és ahogy észrevettem, nem túl okos emberek dolgoznak ott, inkább dolgoznék irodában mondjuk.

Régen volt alkalmi munkám rakodóként sofőröknek segítettem. A is szörnyű volt, mert magyon egyszerű igénytelen emberek voltak.

Akkor határoztam el, hogy csak értelmes, igényes emberek között szeretnék dolgozni, akik képzettek, és tudnak kulturáltan ennyi- mondjuk. Ezek nem szerintem nem túl nagy elvárások. Eddig is jobbára ilyen helyeken dolgoztam.

2021. dec. 2. 09:32
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

28/30

hú de meglepődtem, hogy milyen értelmes és hosszú választ írtál :)

legalább te érted, miről beszélek.

„Úgyhogy én sajnálom, hogy ez a kérdés így szét lett barmolva”

ezen igazából nem lepődtem annyira meg. a válaszolók egy része önérzetében sértett árufeltöltő vagy hasonló lehet, akik gondolták, h most majd jól kiadják a magukból a frusztrációt.

a másik részük meg „igazi diplomás”, aki szintén jól megmondja nekem kamudiplomás életképtelennek.

totál felesleges nekik magyarázni. az viszont vicces, hogy nekem esnek, amiért szerintük lenézem az árufeltöltőket, aztán kiderül, h ők a „kamudiplomásokat” nézik le. meg nekiállnak sértegetni..ha a hülyeség fájna, üvöltenének…

arra meg kis sem térek bővebben, hogy olyanokra reagálnak, amiket nem is írtam. sehol nem írtam, milyen diplomám van, ők mégis biztosan tudják, olyat sem írtam h igénytelenek tartanék MINDENKIT, aki nem diplomás helyen dolgozik, csak tapasztalataimat írtam, csak ugye tudni kéne szöveget értelmezni.

na mindegy..legalább kitombolták magát a sok borzasztóan kiegyensúlyozott válaszadó.

2021. dec. 5. 08:56
 32/42 anonim ***** válasza:
97%

Az opcióid:

1. Olyan melót vállalsz, ami van a környéken

2. Home officeos melót keresel

3. Oda költözöl, ahol van jobb meló (Pest, másik város, külföld)

2021. dec. 5. 09:27
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is bölcsész diplomám van és jól beszélek angolul meg valamennyire németül, de sehová nem vesznek fel, vissza sem jeleznek, pedig már mindenféle állásra jelentkeztem szinte (Szolnok). Mindenhol azt olvasom, hogy az állások 70% nincs meghirdetve és kapcsolati hálóból veszik fel az embereket, ami azért eléggé szomorú (nekem nincsenek ismerőseim egyáltalán).
2021. dec. 6. 14:39
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan egyszerű elköltözni, mint hiszitek! Tegyük fel hárman összeköltöztök, az úgy 50-60 ezer + rezsi + két havi kaució + első hónapban meg kell élni valamiből szintén. Kapásból 150-200 ezer forint zsebből, de lehet keveset mondtam. Nem minden fiatalnak van ennyi félretett pénze. A szüleiktől szintén nem kunyerálhatnak ekkora összeget, mert lehet, hogy mégsem jön be az új város.
2021. dec. 6. 14:43
 35/42 anonim ***** válasza:
94%
Vidéken tényleg nem olyan egyszerű, mint hiszitek (akár van diplomád, akár nincs). Tesóm is jelentkezett Aldiba, Tescoba, kisboltba, irodába, virágboltba, televíziós műsorszerkesztőnek, sehová nem vették fel, még csak vissza sem jeleztek neki.
2021. dec. 6. 14:46
 36/42 anonim ***** válasza:
72%
#35: Vidéken dolgozom, home office-ban. A feleségem szintén. Én IT diplomával, ő bölcsésszel.
2021. dec. 6. 15:06
 37/42 anonim válasza:
100%
Én abszolút megértem a helyzeted, nem egyszerű dolog. Idén végeztem közgazdászként és hatalmas pofonként ért az, amikor 160 aktív álláspályázatból, kb. 25-30 interjúból egy volt ahova felvettek dolgozni (és ezt sem tartom életem munkájának, de legalább a szakmámban tudtam elhelyezkedni). Ez Budapesten történt. Hiába van 2 nyelvvizsgám (amiből az egyik itthon ritka nyelvnek számít), és 2 év munkatapasztalatom (egyetem alatt dolgoztam).Sajnos nagyon felhígult a piac, évről-évre egyre többen jönnek ki az egyetemekről, nagyobb a konkurencia. Nyilván érthető az elkeseredettséged, mivel te sem azért tanultál évekig, hogy az aldiba legyél árufeltöltő, viszont a szükség nagyúr. És aki rutinosabb az tudja, hogy ha valahova felvesznek dolgozni, egyből kb. 10 helyről hívnak jobbnál-jobb ajánlattal :D Szóval fel a fejjel és sok sikert!
2021. dec. 7. 21:40
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

37

Így igaz!

Egyrészt én is ezt tapasztaltam, másrészt el kell menni nincs mese és igen valóban nem azért tanultunk, de pár hónapig ki lehet bírni.

A 0 Ft bevételnél pedig az is jobb ( sőt, a szomszédom fia most ment el leveleket & csomagokat válogatni és nettó 250 ezret visz haza nulla végzettséggel).

Különben leginkább ismerősök útján lehet elhelyezkedni azt látom...például ahol én dolgozom 7.5 éve csak úgy jött ember valaki rokona, barátja meg sem hirdették az állást ( 2 új ember jött ennyi idő alatt bővülés miatt).

2021. dec. 7. 22:10
 39/42 anonim válasza:
50%
Akkor maradj otthon és élősködj anyádék nyakán. Feltételezem, nem egy albiban laksz munkanélküliként. Ha nem vállalod el, nem szorulsze rá. És diákmunkásként csinálom, mert a szüleim nem adnak pénzt, pedig lenne miből. Sztem menj el dolgozni, amíg nem találsz jobbat.
2022. márc. 19. 14:20
 40/42 anonim ***** válasza:
31%

Ha nagyon muszáj, menj oda dolgozni, egyébként ne.

Nagy divat azzal jönni, hogy felhígult a felsőoktatás, de az a tapasztalatom, hogy az átlag ”büfédiplomás” és fényévekkel okosabb, mint az érettségizett.

Nyelveket beszélő, diplomás emberként én se mennék olyanok közé, akik szintekkel alattam vannak. Ők csak szolgáljanak ki készségesen, mikor ebédszünetben beugrom. Meg hát valljuk be, a magyar kisember nem annyira okos, de eléggé beképzelt, épp ezért én se szívesen mennék ilyenek közé, szerencsére úgy tűnik, nem is kell soha.

Ja, egyébként tapaszlalatból mondom, hogy minél alacsonyabb van valaki, annál rosszindulatúbb és frusztráltabb. Irigy lesz, mert ő nem beszél nyelveket, nem jutott el diplomáig stb. Nekem még abból is gondom volt, hogy sportos/izmos vagyok.

Ergo minél kevesebb alacsony végzettségű átlagember között dolgozol, általában annál jobb.

2023. febr. 8. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!