Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg odáig süllyedjek,...

Tényleg odáig süllyedjek, hogy elmenjek dolgozni árufeltöltőként?

Figyelt kérdés

Diplomám van, és felsőfokon beszélek angolul. Viszont a helyen ahol lakom, elég kevés munka, így gondolkodtam azon, hogy jelentkezem a közeli Aldiba.

Őszintén szólva csak végszükség eseten szeretnék odamenni, mert tudom, hogy nagy a hajtás, és ahogy észrevettem, nem túl okos emberek dolgoznak ott, inkább dolgoznék irodában mondjuk.

Régen volt alkalmi munkám rakodóként sofőröknek segítettem. A is szörnyű volt, mert magyon egyszerű igénytelen emberek voltak.

Akkor határoztam el, hogy csak értelmes, igényes emberek között szeretnék dolgozni, akik képzettek, és tudnak kulturáltan ennyi- mondjuk. Ezek nem szerintem nem túl nagy elvárások. Eddig is jobbára ilyen helyeken dolgoztam.

2021. dec. 2. 09:32
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
93%
Nem hinném, hogy a tisztességesen elvégzett munka szégyellnivaló lenne, én dolgoztam diplomásként hasonló helyen, voltak mások is felsőfokú végzettséggel. Ha nincs más, vállald el, addig is lesz bevételed, közben pedig keresgélj a szakmádban.
2021. dec. 2. 11:21
 22/42 anonim ***** válasza:
87%

Egy piacképes diplomával és megfelelő angoltudással Mucsajröcsögéről is dolgozhatsz, home office-ban...

Ezek szerint a diplomád lehet vacak.

2021. dec. 2. 14:47
 23/42 anonim ***** válasza:
85%
Itt látszik meg, hogy mennyire életképtelen sok diplomás.
2021. dec. 3. 07:18
 24/42 anonim ***** válasza:
54%

24-re:

Mint diplomás ember mondom: egyetértek veled!

És itt látszik meg az is, hogy egyes diplomák piaci értéke mennyi.

2021. dec. 3. 07:45
 25/42 anonim ***** válasza:
35%
A süllyedés azt feltételezi, hogy valaha voltál sokkal jobb pozícióban, és onnan süllyedtél lefelé valami dehonesztálóbb helyre. De a kérdésed alapján erről szó sincs, te nem süllyedsz, egyszerűen csak a helyedre kerülsz.
2021. dec. 3. 08:00
 26/42 anonim ***** válasza:
72%
Kedves kérdező: ha a tudásod lenne olyan nagy, mint az arcod, akkor nem kéne munkát keresned...
2021. dec. 3. 08:55
 27/42 anonim ***** válasza:
69%
Nehogy lesüllyedj az igénytelen,alja középiskolások szintjére,halj éhen az elefántcsonttoronyban mint büszke értelmiségi nagydiplomás aki nem ad le!
2021. dec. 3. 14:24
 28/42 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem viszont ez egy teljesen valid kérdés. Ha az ember éveket (mellette pénzt és energiát) áldoz arra, hogy tanuljon és alapvetően érdekli is az adott képzés, szereti, sokat foglalkozik vele, vannak vele céljai, abban képzeli el a jövőjét stb., akkor szerintem teljesen természetes az, ha kudarcként éli meg azt, hogy valami miatt ezt fel kell adnia, akár csak ideiglenesen is. Az ember pénzből él, de szerintem ez sovány vigasz, ha azt nézzük, hogy a napod nagy részét a munkahelyeden töltöd egy olyan pozícióban, közegben stb., amiben nem érzed jól magad. Az sem biztos egyáltalán, hogy ez minden esetben az egyén hibája és azért nem jut szakmai lehetőséghez, mert képzetlen, értéktelen végzettsége van, tapasztalatlan stb., mert valóban jelentős faktor a lakhely. Ebben az esetben a mai lakhatási lehetőségeket (az árakat, hogy egy albérlet 3 hónap kaucióval indul stb.) tekintve pedig szerintem nem szabadna úgy emlegetni a költözést mintha csak arról lenne szó, hogy ülj át a kanapé másik végébe… A home office lehetőség sem adott mindenkinek, minden területen, hogy azt lehessen mondani, hogy ha értékes diplomád és nyelvtudásod lenne, akkor dolgozhatnák otthonról… Úgyhogy én sajnálom, hogy ez a kérdés így szét lett barmolva, megkezdődött a diplomás vs nem diplomás vita, egymás szidása stb., mert szerintem amúgy ez egy létező, sokakat érintő és fontos probléma, amivel érdemes lenne foglalkozni.
2021. dec. 4. 11:29
 29/42 anonim válasza:
80%
Szerintem inkabb a kérdés, hogy "tényleg odáig süllyedjek?" volt ami kinyitotta sokak zsebében a bicskát, és nem az hogy a kérdező vacillál hogy menjen-e el olyan helyre dolgozni ahol nem veszik figyelembe a diplomáját. Nehogy azt hidd hogy ez egy diplomás-nem diplomás vitafelület. Én diplomás vagyok, mégsem szimpatikus ahogy fel lett téve ez a kérdés...
2021. dec. 4. 12:02
 30/42 anonim ***** válasza:
87%
Nekem semmi bajom nincsen azzal a mondattal sem. Szerintem az nem (csak) úgy értelmezendő, hogy lenézné az árufeltöltőket stb., hanem szimplán arra utal, hogy az ő szemében ez egy kudarc, csalódott, bántja, frusztrálja stb.
2021. dec. 4. 12:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!