Multinál állásajánlat esetén lehet nagyobb bért kialkudni?
Voltam egy állásinterjún mérnöki pozícióval kapcsolatban ahol nettó 350-360ezer Ft bérigényt mondtam, a kapott ajánlat pedig nettó 350-et tartalmaz. Nem veszik rossz néven ha ellenajánlatként 360-at mondok?
Hogyan érdemes kicsit nagyobb összeget kiharcolni?
Ezen a ponton már sehogy, te mondtál egy bérigényt, és ők azt megadták. Ha most nekiállsz kavarni, hülyét csinálsz magadból.
Azzal oda lehet menni hozzájuk, hogy "kaptam máshol egy jobb ajánlatot, de nekem ti szimpatikusabbak vagytok, ha ti is adtok annyit idejövök", de én ilyet csak akkor csinálnék, ha tényleg van a zsebemben egy olyan ajánlat, mert könnyen lehet, hogy azt mondják, akkor menjél oda, van nekünk helyetted más.
Pályakezdő vagy? Milyen mérnök?
Én úgy értem el, hogy magasabb legyen a bérem, miután egy év után nem emeltek, hogy elkezdtem keresgélni és interjúzgatni. Egyik helyről küldtek is ajánlatot, 45 %-kal többet, mint amit akkor kaptam. Mikor bemondtam a cégemnél, mondták, hogy ennyit nem tudnak adni, max +10 %-ot, azt is jövő évtől. Mondanom sem kell, már nem ott dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!