Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Multinál állásajánlat esetén...

Multinál állásajánlat esetén lehet nagyobb bért kialkudni?

Figyelt kérdés

Voltam egy állásinterjún mérnöki pozícióval kapcsolatban ahol nettó 350-360ezer Ft bérigényt mondtam, a kapott ajánlat pedig nettó 350-et tartalmaz. Nem veszik rossz néven ha ellenajánlatként 360-at mondok?

Hogyan érdemes kicsit nagyobb összeget kiharcolni?

2021. dec. 1. 09:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Egyébként kaptam egy másik állásajánlatot is egy picit magasabb összegről. Szívesebben dolgoznék viszont az első cégnél, ezért is merült fel bennem a kérdés, hogy vajon érdemes lenne-e 15-20ezer Forinttal magasabb bérre rákérdezni.
2021. dec. 1. 13:43
 12/17 anonim ***** válasza:
92%
Ha gondolod megmondhatod nekik, hogy kaptál másik ajánlatot ekkora összegről, de jobban szeretnél náluk dolgozni, így ha megadják akkor hozzájuk mész. Persze benne van, hogy nem adják meg és azt mondják akkor menj a kompetitorhoz, de ha igazán jó munkaerőnek gondolnak és kellessz nekik, szerintem 10e forintokon nem fognak problémázni.
2021. dec. 1. 14:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Pályakezdő vagy? Első állás? Ha igen, akkor oda menj, ahol többet tudsz tanulni és jobban mutat az önéletrajzodban.
2021. dec. 1. 14:22
 14/17 anonim ***** válasza:
88%

Ezen a ponton már sehogy, te mondtál egy bérigényt, és ők azt megadták. Ha most nekiállsz kavarni, hülyét csinálsz magadból.

Azzal oda lehet menni hozzájuk, hogy "kaptam máshol egy jobb ajánlatot, de nekem ti szimpatikusabbak vagytok, ha ti is adtok annyit idejövök", de én ilyet csak akkor csinálnék, ha tényleg van a zsebemben egy olyan ajánlat, mert könnyen lehet, hogy azt mondják, akkor menjél oda, van nekünk helyetted más.

2021. dec. 1. 15:30
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz. Végül nem szórakoztam, elfogadtam az ajánlatot.
2021. dec. 2. 07:00
 16/17 anonim ***** válasza:
79%
Ha mondtál volna valamennyit, és kevesebbet adnak, akkor érteném, de így nem. Kértél valamit és annyit adtak.
2021. dec. 2. 07:39
 17/17 anonim ***** válasza:

Pályakezdő vagy? Milyen mérnök?

Én úgy értem el, hogy magasabb legyen a bérem, miután egy év után nem emeltek, hogy elkezdtem keresgélni és interjúzgatni. Egyik helyről küldtek is ajánlatot, 45 %-kal többet, mint amit akkor kaptam. Mikor bemondtam a cégemnél, mondták, hogy ennyit nem tudnak adni, max +10 %-ot, azt is jövő évtől. Mondanom sem kell, már nem ott dolgozom.

2021. dec. 25. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!