Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehetnék orvos felnőtt...

Hogy lehetnék orvos felnőtt fejjel főállással?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan szakmát kellett tanulnom, amit nem akartam, és diplomákat szereznem olyan területen, ami nem áll közel hozzám. Megtettem, mert nem ellenkezhettem, és mert bizonyítanom kellett, ilyen családban nőttem fel. Sajnos viszont tudom azt, hogy ez a terület (gazdasági szféra) nem az én világom, csinálom és a legjobbat hozom ki magamból, de érzem, hogy sokkal többet kihozhatnék az életemből. Egészségügyben akarok dolgozni vagy itthon vagy külföldön. Főállásban dolgozom, és nem tudok itthon sehol olyan lehetőségeket, hogy így orvosi egyetemen tanuljak. Mit tegyek? Nem akarom feladni. Lehet esetleg külföldön egyetemen tanulni így távoktatásban, vagy mit csináljak? Se időm, se pénzem nincs. De soha nem szabad feladni ... A gyakorlatot pedig a legfontosabb megszerezni.

Bárcsak lenne bármilyen megoldás.Valakinek van ötlete, javaslata?

2021. nov. 18. 16:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére se levelezőn, se teljes távoktatásban nem lehet orvosi diplomát szerezni. Bár idő nélkül amúgy se lenne sok esélyed, mert ott tanulni kell.

Ha tényleg ezt akarod akkor próbálj meg összespórolni annyit, hogy munkakiesés esetén is tudd fedezni a kiadásaid.

Vagy vegyél fel hitelt és majd tanulás mellett talán jut időd egy mellékállásra. Ha bejön simán visszafizeted.

Kemény 6-10 év elé nézel. Már ha felvesznek.

2021. nov. 18. 17:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Annyi 40-50 év körüli embert ismerek, akik annak idején simán meg tudtak tanulni két külön szakmát főállás mellett, egyetemi képzésben pl. mérnökök, orvosok, tűzoltók.

Most ezt elérhetetlennek látom. Ráadásul annyira szeretnék gyógyítani, segíteni. Ez lenne a nekem való.

Köszönöm, hogy válaszoltál.

2021. nov. 18. 17:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne keverjük össze a mérnöki képzést és az orvosit.

Mérnök vagyok. Full remote távoktatásban kezdem az msc-t hamarosan főállás mellett. De nem embereket akarok műteni gyakorlati oktatás nélkül.

2021. nov. 18. 18:34
 4/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek teljesen igazat adok, Neked is kedves utolsó válaszoló.

Sajnos 30 évesen kifutottam az időből...

2021. nov. 18. 18:44
 5/8 anonim ***** válasza:
En ismerek egy nagyon kedves neurologust aki eloszor a villamosmernokit csinalta meg. Szoval lehetseges az ilyen.
2021. nov. 18. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy "felnőtt fejjel", az mit takar? 26 éves vagy, vagy 45? Mer nem mindegy :D. egy ilyen 5-10 éves képzést a nyakadba venni szerintem nem lehet bármikor. Ezt "fiatalon" kell kezdeni. Csakmert ez pont az a szakma, ahol az évek + tapasztalat rengeteget számÍt.

Csak mert ha 45 éves vagy, mire oda jutnál hogy normálisan praktizálj, normális pénzért, addigra nyugdÍjba vonulsz :D.

A másik fele, hogy nem tudom milyen végzettséged van. Általában a felvételik igényelnek ezt azt. Emelt biológiai érettségi, kémia, akármi. ÖsztöndÍjat nem hiszem hogy kapsz. Önköltséges meg elég drága egy orvosin.

Szóval itt nem minden az, hogy te orvos akarsz lenni. Kell egy előélet, rengeteg kitartás, affinitás, pénz, és egy optimális életkor. Jameg szabadidő a tanulásra. Ezek adottak?

2021. nov. 18. 19:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Orvosit, fogorvosit és gyógyszerészt nem lehet levelezőn. Viszont vannak más szép egészségügyi képzések főiskolán is és OKJ-ban is, amiket lehet levelezőn vagy esti tagozaton, tanfolyamon és duális képzésben is csinálni. Ráadásul sokkal külföldön jól kereshetsz. Gyakorlatokat persze ezeknél is tisztességesen meg kell csinálni. Amúgy hány éves vagy? Mert szerintem 30 felett még esetleg, de 35 felett már nem biztos, hogy érdemes belevágni az orvosiba, tekintve, hogy az csak nappalin van és tényleg éjjel-nappal órák vannak kb.
2021. nov. 19. 16:14
 8/8 anonim válasza:
30 évesen még nem késő. Az orvosit csak nappalin lehet végezni, 6 éves a képzés, ami mellett nem fogsz tudni semennyit dolgozni, mert szó szerint éjjel-nappal tanulni fogsz. De hidd el akkor se bánkódj, ha valami miatt nem jön össze, nem tudod mitől mentett meg a sors...
2021. dec. 22. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!