Hogy lehetnék orvos felnőtt fejjel főállással?
Sajnos olyan szakmát kellett tanulnom, amit nem akartam, és diplomákat szereznem olyan területen, ami nem áll közel hozzám. Megtettem, mert nem ellenkezhettem, és mert bizonyítanom kellett, ilyen családban nőttem fel. Sajnos viszont tudom azt, hogy ez a terület (gazdasági szféra) nem az én világom, csinálom és a legjobbat hozom ki magamból, de érzem, hogy sokkal többet kihozhatnék az életemből. Egészségügyben akarok dolgozni vagy itthon vagy külföldön. Főállásban dolgozom, és nem tudok itthon sehol olyan lehetőségeket, hogy így orvosi egyetemen tanuljak. Mit tegyek? Nem akarom feladni. Lehet esetleg külföldön egyetemen tanulni így távoktatásban, vagy mit csináljak? Se időm, se pénzem nincs. De soha nem szabad feladni ... A gyakorlatot pedig a legfontosabb megszerezni.
Bárcsak lenne bármilyen megoldás.Valakinek van ötlete, javaslata?
Szerencsére se levelezőn, se teljes távoktatásban nem lehet orvosi diplomát szerezni. Bár idő nélkül amúgy se lenne sok esélyed, mert ott tanulni kell.
Ha tényleg ezt akarod akkor próbálj meg összespórolni annyit, hogy munkakiesés esetén is tudd fedezni a kiadásaid.
Vagy vegyél fel hitelt és majd tanulás mellett talán jut időd egy mellékállásra. Ha bejön simán visszafizeted.
Kemény 6-10 év elé nézel. Már ha felvesznek.
Annyi 40-50 év körüli embert ismerek, akik annak idején simán meg tudtak tanulni két külön szakmát főállás mellett, egyetemi képzésben pl. mérnökök, orvosok, tűzoltók.
Most ezt elérhetetlennek látom. Ráadásul annyira szeretnék gyógyítani, segíteni. Ez lenne a nekem való.
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Azért ne keverjük össze a mérnöki képzést és az orvosit.
Mérnök vagyok. Full remote távoktatásban kezdem az msc-t hamarosan főállás mellett. De nem embereket akarok műteni gyakorlati oktatás nélkül.
Mindenkinek teljesen igazat adok, Neked is kedves utolsó válaszoló.
Sajnos 30 évesen kifutottam az időből...
Az hogy "felnőtt fejjel", az mit takar? 26 éves vagy, vagy 45? Mer nem mindegy :D. egy ilyen 5-10 éves képzést a nyakadba venni szerintem nem lehet bármikor. Ezt "fiatalon" kell kezdeni. Csakmert ez pont az a szakma, ahol az évek + tapasztalat rengeteget számÍt.
Csak mert ha 45 éves vagy, mire oda jutnál hogy normálisan praktizálj, normális pénzért, addigra nyugdÍjba vonulsz :D.
A másik fele, hogy nem tudom milyen végzettséged van. Általában a felvételik igényelnek ezt azt. Emelt biológiai érettségi, kémia, akármi. ÖsztöndÍjat nem hiszem hogy kapsz. Önköltséges meg elég drága egy orvosin.
Szóval itt nem minden az, hogy te orvos akarsz lenni. Kell egy előélet, rengeteg kitartás, affinitás, pénz, és egy optimális életkor. Jameg szabadidő a tanulásra. Ezek adottak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!