Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Feljelentsem az ilyen munkálta...

Feljelentsem az ilyen munkáltatót?

Figyelt kérdés
Feketén foglalkoztatott egy jó ideje, mindig kértem hogy jelentsem be meg ez meg az. Bár jó pénzt adott akkor sem jelentett be. Ősz óta viszont alig hív dolgozni meg hogy elvileg már vannak emberei. Nekem ez pedig pénzkiesés. Feljelntsem őt?
2021. nov. 16. 20:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%

Ne, várj még rá türelmesen és hidd el amit mond...

Persze, hogy felejtsd el. Egy bejelentésért is könyörögni kell, akkor az már rég rossz.

2021. nov. 16. 20:42
 2/20 A kérdező kommentje:
Tehát feljelentsem?
2021. nov. 16. 20:44
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Azzal tisztában vagy, hogy téged, mint feketén munkavállalót is megbüntetnek ha ez kiderül? (pénzbírság + utólagos adó befizetése)
2021. nov. 16. 20:49
 4/20 A kérdező kommentje:
Mennyi egy ilyennek a pénzbirsága? amugy igen tisztában vagyok. De részben nem én vagyok a hibás, mivel nem én vagyok az aki akart feketén dolgozni hanem ő nem jelentett be és céges pénzből fizettet ki minket mindig.
2021. nov. 16. 20:57
 5/20 anonim ***** válasza:
28%

csak sajnos ezt nem vagy csak nagyon nehezen tudod utólag bizonyítani, ha nincs pl hangfelvétel vagy egy e-mail/SMS, hogy te kérted, hogy jelentsen be

egyébként szerintem a bírság mértéke attól is függ, hogy mennyit fizetett ki neked

2021. nov. 16. 21:08
 6/20 A kérdező kommentje:
SMS az van és már nem alkalmaz jó másfél honap óta hanem másik embert alkalmaz akinek kifizeti a pénzt ő meg hiv maga mellé emebereket akikből nyerészkedik.
2021. nov. 16. 21:21
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha feljelented akkor fog hívni dolgozni? 🤔

Na ugye.

Lép túl rajta és felejtsd el örökre!

Keress rendes munkahelyet!

2021. nov. 16. 21:50
 8/20 A kérdező kommentje:
Nem fog, de legalább mást se, és kap egy jó kis pénzbüntetést.
2021. nov. 16. 21:54
 9/20 anonim ***** válasza:
74%

" De részben nem én vagyok a hibás, mivel nem én vagyok az aki akart feketén dolgozni hanem ő nem jelentett be"

Te is ugyanúgy hibás vagy. Ha az történt volna, hogy első nap megígéri a bejelnetést és te 2 munkanappal később a sarkadra állnál és feltennéd ezt a kérdést, azt mondanám oké. De hónapok óta ez megy. Senki nem fogott fegyvert a fejedhez, hogy dolgozz feketén. Saját szabad akaratodból mentél be, ne mondd hogy nem akartál. Simán megtehetted volna hónapokkal ezelőtt, hogy közlöd a főnkkel hogy amíg nincs meg a bejelentés addig nem mész. Vagy simán egy szó nélkül otthagyod és keresel rendes munkát. De nem tetted. Minden nap úgy mentél be, hogy tejesen tisztában voltál vele hogy feketén dolgozol. Tehát te is pontosan ugyanannyira hibás vagy, mint a főnök.

2021. nov. 16. 22:21
 10/20 A kérdező kommentje:
9-es: Ez igaz de értsd már meg hogy NEKEM megigérte szóban a bejelentést hogyha még ott maradok és csinálom a munkát mert a pénz az jó volt. Miuán jött mellém még gy kolléga az ősszel kiturt a helyemről és most már őt alkalmazza feketén és őgy hogy ő is hoz maga mellé eembereket akiket lenyúl. Miközben ez a vállalkozó a munkaadó milliokat keres ezáltal és simán igy megússza? Persze hogy dolgoztam neki hiszen igérgetett nekem fűt fát és én ugy gondoltam ha most dolgozok neki igy mondjuk 1-2 honapot akkor később bejelent és lesz egy jól fizetésű fix munkám.
2021. nov. 16. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!