Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akit nem érdekel a kódolás és...

Akit nem érdekel a kódolás és a matek az felejtse el a programozást?

Figyelt kérdés

A programozásra mindig is úgy tekintettem, mint a home office nyitott kapujára, ahova a legbiztosabb a belépés, ha valaki tud programozni.

Azonban engem nem nagyon köt le a kódírás, sem a matek (inkább a humán vonzott mindig), viszont könnyen ráveszem magam dolgokra, hogy kitanuljam és próbáljak benne minél jobb lenni.

Viszont 29 évesen eljutottam oda, hogy én is szeretnék legalább részben otthonról dolgozni, mert teljesen kiégek a munkahelyi légkörtől, főleg hogy nagyon introvertált vagyok.

Tudásom viszont nincs olyan, amivel ezt meg tudnám valósítani.

Csak én túlzom el, hogy a programozás a legbiztosabb út az otthoni munkához, vagy vannak még más dolgok is, amit kitanulva tisztességes jövedelemhez lehet jutni otthonról?

2021. nov. 16. 17:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pénzügyes vagyok, és olyan szinten HO dolgozik sajnos mindenki, hogy van olyan közeli kollégám, akinek konkrétan még nem láttam az arcát, csak fényképről.
2021. nov. 16. 17:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szinte minden irodai munka HO lett a pénzügytől a logisztikán át a HRig.

De amúgy az IT sem csak a kódolásból áll. Vannak scrum masterek, product ownerek, projektmenedzserek, UX designerek stb akik nem kódololnak.

2021. nov. 16. 17:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem csak a kódolás van HO-ban.
2021. nov. 16. 19:07
 4/8 A kérdező kommentje:

Az a gond, a pénzügy és a logisztika is olyan terület, hogy diploma nélkül nem lehet mozdulni benne.

Informatikában azért önképzéssel sokat el lehet érni akkor is, ha valaki nem akar papírt, sok ilyen példát látni.

2021. nov. 16. 19:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen de azok akik papír nélkül helyezkedtek el IT-n belül azoknak nagy része fejlesztő, mert ott a legkönnyebb bizonyítani a tudást. Esetleg rendszergazdának, üzemeltetni még elmehetsz.
2021. nov. 16. 21:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Vannak it ban a fentebb leírt egyéb szakmák amik kod közeliek de nem kell neked kódolni, alkalmazás szervezők vagy mi a franc a nevük meg a többi manageri, szervezői szerepkör. Kódot olvasni sem feltétlen kell tudni max előny.

Érteni kell nagyvonalakban az adattárolás mikentjeit meg az aktuális technológia lehetőségeit és korlátait. Aztán az üzleti specit leírni a klienssel egyeztetve pl plusz ár tárgyalás, határidő vállalás és mehet a fejlesztonek. Az meg h a kod majom mit kell csináljon, már nem érdekes az ilyen munkakörben.

2021. nov. 17. 13:48
 7/8 anonim ***** válasza:

A programozásnak rengeteg olyan része van, ahova csak az egyszerűbb középiskolai matek kell, meg egy minimális absztrakciós készség.

A kódolás kérdést nem értem, ez a programozás szerves része. Kb, mint ha azt kérdeznéd, hogy lehetsz-e író, ha nem szeretsz írni, olvasni.

Lehet, hogy valamikor majd lehet olyan magas szinten programozni, hogy a kódot nem te írod, hanem egy természetes nyelven fejezed ki, hogy mit szeretnél, és egy MI lekódolja neked. Léteznek ilyen eszközök, csak most még használhatatlanok valódi feladatokra. De akkor is elsősorban olyanok fogják használni, akik tudnak "kódolni", hogy ha valami nem jól működik, ki tudják javítani.

2021. nov. 19. 14:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Tehát nem szeretnél programozó lenni, de Home-Office-ban akarsz dolgozni.

Van még sok másik HO-s munka, lehetsz fordító, telemarketinges, ügyfélszolgálatos, fizetett moderátor, grafikus, hogy csak néhányat említsek. Ha az IT területen akarsz maradni, akkor lehetsz szoftvertesztelő.

Kis kreativitással létrehozhatsz te magadnak is egy állást. Ismerek olyat például, aki arra alapított egy vállalkozást, hogy otthonról belép mások számítógépére (Teamviewer stb. eléréssel) és rendbe rakja a rendszert, gyorsít rajtuk, vírust irt, kémprogramokat keres, drivereket telepít.

A legtöbb HO-ra vágyó Youtube/Twitch csatornát indít (igaz ezeknek csak a pár százaléka fut be). Rengeteg dolgot lehet HO-ból csinálni.

2021. nov. 20. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!