Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# programozásban(rekurzió)...

C# programozásban(rekurzió) segítség?

Figyelt kérdés
Ki kell íratnom egy mértani sorozat n-edik tagját rekurzív metódussal, úgy hogy be kell kérni az első elemét, a kvócienst, és hogy hányadik tagját írassuk ki. Ha le írnátok hogy ezt ti hogy valósítanátok meg, azt megköszönném.

2021. nov. 11. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Rekurzív függvény lényege, hogy alapeset-vizsgálattal indul.

Utána pedig meghívja önmagát, módosított paraméterekkel. Úgy módosítja a paramétereket, hogy előbbutóbb az alapeset-vizsgálaton fennakad. (Én pl. az n-et csökkentgettem 1-gyel.) A hívás eredményét pedig módosítja valahogy, és visszatér. Ez a módosítás minden egyes rekurzív meghíváskor végbemegy. (Nálam ez a módosítás a kvócienssel való szorzás.)

[link]

2021. nov. 11. 14:18
 2/3 anonim ***** válasza:
És itt szépen látszik, hogy mértani sorozat n-edik tagja az n-1-edik tag és a kvóciens szorzata. Az n=1-edik tag pedig maga az első elem, ez van az if-ben.
2021. nov. 11. 14:27
 3/3 A kérdező kommentje:

Több megoldásra is kíváncsi vagyok.

A válaszolóknak ment a zöld kéz:)

2021. nov. 12. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!