C# programozásban elakadtam. Ezt hogyan lehetne megoldani?
ELakadtam a szótár használatban(Dictionary<>). Meg szeretném számolni, hogy miből mennyi van, és ehhez szeretném használni a szótárat. Na most az első gondom, hogy int,int lista kell nekem hozzá, mivel megállókat akarok számolni. A másik gondom, hogy a fő listám és a kiválogatott listám nem ugyanolyan hosszú. Így akármivel próbálkoztam mindig valami hibát dobott fel, vagy rossz eredményt. A legutolsó próbálkozásom eredménye az a ContainsKey volt, de ugye az meg csak azt adja vissza, hogy van-e benne, tehát az eleve nem lehet jó. Hogy lehetne ezt a legegyszerűbben megoldani?
Ha segít itt a négyes feladatot szeretném megoldani: [link]
Itt a rész amit eddig összehoztam:
HashSet<int> megallo = new HashSet<int>();
foreach(var item in T)
{
megallo.Add(item.megallo);
}
Dictionary<int, int> meg = new Dictionary<int, int>();
foreach(var item in megallo)
{
meg.Add(item, 0);
}
for(int j=0;j<meg.Count;j++)
{
for (int i = 0; i < T.Count; i++)
{
if (meg.ContainsKey(T[i].megallo))
meg[j]++;
}
}
Az egesz egy negyes feladat.
"Adja meg, hogy melyik megállóban próbált meg felszállni a legtöbb utas! (Több azonos
érték esetén a legkisebb sorszámút adja meg!)"
Erre gondolsz?
Benne van a feladatban, hogy fixen 30 megallo van, ehhez felesleges Dictionary, eleg egy 30 elemu tomb.
A kododban nem is ertem igazabol, hogy mit akarsz csinalni. Csak vegig kene menned a sorokon es adott kulcsnal (megallo szama) novelni eggyel a hozza tartozo erteket, aztan kivalasztani a maximum erteket (vagy mar menet kozben nyilvan tartani) es kiirni a hozza tartozo kulcsot.
Dictionary<int, int> megallok = new Dictionary<int, int>();
foreach (var adat in UtasAdatok)
{
if (!megallok.ContainsKey(adat.MegalloSorszama))
{
megallok.Add(adat.MegalloSorszama, 0);
}
megallok[adat.MegalloSorszama]++;
}
ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!