Ha eltitkosítok egy memóriakártyát windows 10 bitlockerrel, és ellopják a laptopomat, hozzáférnek a memóriakártyán lévő adatokhoz?
Nagyon érzékeny adatokat (program kódokat) tárolnék memória kártyán, vagy külső vinyón amit eltitkosítanék, ha elhagyom vagy ellopják, nem férnek hozzá az adatokhoz ugye?
Ui: egy jobb fajta SDHC Kingston Extreme memória kártya mennyi idő alatt öregszik el? Érdemes rajta program kódot tárolni? vinyót nem cipelnék magammal, nem írnám rommá a memóriakártyát néha nyúlnék vissza bele speckó fájlokért, megoldásokért.
Köszi a választ
Hát nézd...
Én elég gyakran programozok (bár nem ez a főállásom), de a forráskódjaimat egy példányban a merevlemezemen tárolom. Ha egy programmal elkészülök, a forrást kinyomtatom, és az erre rendszeresített mappába teszem. Igen, akármennyire is digitális korszak van, még mindig a papír a legidőtállóbb adathordozó. Emellett időnként (általában évente) optikai tárolóra kiírom az elkészült munkáimat dokumentációval együtt. A forráskódokat, illetve egyéb kisebb méretű dokumentumokat a háttérben automatikusan rsync-elem a szerveremre.
Félvezető tárolóra nem bíznék érzékeny adatot, mármint úgy nem, hogy az az egyetlen példány.
Igaz, én programozni is az asztali PC-men szoktam, notebookon legfeljebb akkor, ha mindenképp utazás közben ezzel kell foglalkoznom. De akkor csak azt az egy forrást másolom rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!