Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkákból (szaktudást...

Milyen munkákból (szaktudást mellőző) tudok magas jövedelmet szerezni (min. havi netto 300e Ft)? SOS!!

Figyelt kérdés

Van diplomám (kutató), de sajnos kisiklott az életem. Évtizedes családi stresszhelyzetek miatt az eü állapotom is folyamatosan hanyattlóban van.

Úgy érzem magam, mint egy lecsúszott alkoholista (nem iszom alkoholt, de a stresszhelyzetek azt eredményezték, hogy az agyi kapacitásom a nullához tart).

Sajnos a kialakult eü tünetek nagyon magas korlátokat jelentenek, borzmasan érzem magam.

Húzós anyagi gondokban vagyok..

Arra gondoltam,hogy átmenetileg szeretnék valami egyszerűbb, kevésbé stresszes, de jól jövedelmező munkát találni, ami mellett megengedhetem, hogy magán orvoshoz menjek, és esetleg megoldjam a betegségeket. Így a későbbiekben vissza tudnám kapni a normál életet kijutva az eü-i és anyagi krízisből..

Mert jelenleg semmi életkedvem. A közelebbi cél csak az lenne, hogy kijussak az anyagi gondokból. Ha nem sikerül az eü-i problémákat megoldani, akkor semmiképp nem szeretnék élni. Bár úgy sajnos nem tudok segíteni pl. a szüleimnek, viszont legalább nem is hátráltatnék senkit betegeskedésben.

Nagyon köszönöm a segítséget!!

2021. nov. 2. 15:26
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez világos. De pl azon a részterületen ahol konkrétan munkafolyamatokat végeztél pl gázkromatográfia mittudom én, ahhoz kapcsolódó munkaterületeken kellene elhelyezkedni megalapozva ezzel hogy felvegyenek. Mondhatod hogy X évet ebben a körben tevékenykedtél. be kell küldeni vegyianyag gyárakba a CV-det és körülnézni a professionon. Biztosan kellesz valahova!
2021. nov. 2. 20:52
 22/29 anonim ***** válasza:
83%
Remélem, pszichológushoz és pszichiáterhez is elmész, mert kellene
2021. nov. 2. 21:08
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Korrepetálhatsz emelt szintű érettségire készülő diákokat is. Számla nélkül 3-4000e Ft-ot már elkérnek manapság Budapesten magántanárok.

Annyira talán még nem butultál el, hogy ne tudj megoldani érettségi fizika feladatokat.

Mondjuk az írásképed alapján nem engednélek gyerekek közelébe, mert pszichopata vagy, no offense, nem sértegetni akarlak, nem ismerlek, csak nekem ez jött le.

Jobbulást.

2021. nov. 2. 23:58
 24/29 anonim ***** válasza:
11%
Bocsánat ha tolakodó vagyok, de azon kívül hogy a szüleid régimódiak és negatívak mi az a nagy trauma, ami gyerekkorban ért? Ha bántalmazás, akkor érthető a helyzeted, de ha 'szimpla' alkoholizmus vagy lelki terror, enyhe mentális betegségek, akkor a fél országnak nem kéne dolgoznia... Hidd el, hogy mindenkit elcsesztek valahogy a szülei, de nem szabad 28 évesen is rájuk mutogatni, mert most már 10 éve a saját sorsod kovácsa vagy!
2021. nov. 3. 07:53
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát fizika tanárként szintén nem lehet elhelyezkedni, mert egy szakos vagy és matekot már nem taníthatsz. A fizika szak óravonzata meg csekély. A közigálláson sincsen csak ritkán meghírdetve, az is óraaadói részmunkaidős. Részvétem
2021. nov. 3. 09:13
 26/29 anonim ***** válasza:
2021. nov. 3. 13:58
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Quality mérnök
2021. nov. 3. 19:08
 28/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket mindenkinek!:)

Nem azzal van gond, hogy nem vennének fel valahova, hanem olyan szintű évtizedes szorongásban éltem/élek, hogy millió egészségügyi tünetem lett, amik addig nem állnak helyre, amíg ugyanabban a környezetben vagyok. Ergo, már a depresszióhoz vezetett eü-helyzet, illetve a memóriazavarok azok, amik akadályoznak abban, hogy a szakmámnak megfelelő munkát végezzek.

Voltam pszichológusnál, és pszichiáternél, nem tudnak segíteni. A pszichológus szerint semmilyen mentális betegségem nincs. A családi környezetemben generálódnak a depressziós tüneteket, és az egyéb eü problémák.

A pszichiáter csak stresszoldó gyógyszereket akart írni, amiket nem szedek (nem szeretnék gyógyszer-függő lenni,ezek erős gyógyszerek.., minden hozzájuk kerülő embernek droghatású készítményeket adnak, nem tartom ésszerűnek, sem megoldásnak).

Felkészítést, vagy korrepetálást nem merek vállalni az említett mentális kimerültség miatt, illetve nem vagyok vállalkozó (törvényellenesen nem csinálnám). Pedig gyerekekkel nagyon jól kijövök, pozitív tulajdonságom,hogy elképesztően türelmes vagyok.

Ezért fontolgatom, hogy valami rém egyszerű (mármint logikát nem igénylő) fizikai munkát keressek, ahol ugyanakkor a jövedelem sem küszöb alatti. Így nem 0-24-ben venné el az időm a munka (mint egy szellemi területen); maradna alkalom helyrehozni magam szellemileg & fizikailag, valamint anyagilag.

Ennek az a buktatója, hogy nem túlzottan sok az olyan, szaktudást nem igénylő munka, ahol jól lehet keresni.

26, köszi szépen! Véletlen ment a "félig hasznos"..

2021. nov. 4. 11:24
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez a „nem szeretnék gyógyszerfüggő lenni” az egyik legnagyobb hülyeség a neten. Semmi gond nincs azzal, ha valaki gyógyszert szed. A nép több évtizedes pszichiátriaellenességének tudható be, hogy a cukorbeteget, pajzsmirigybeteget stb. sosem biztatnák arra, hogy ne szedje a rendszeresen szedendő gyógyszereit, ezzel szemben mentális problémánál az a hős, aki csakazértse kezelteti magát. Nyugodtan szedd a stresszoldót, nem egész életedre kell, csak mankó addig, amíg meg nem állsz a lábadon nélküle is. Persze szenvedhetsz is, ha az jobb.
2021. nov. 4. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!