Ennyire nem ér semmit a tanulás?
Két testvérem van, egy 20 éves bátyám, és egy 25 éves nővérem.
A nővérem 6 évig járt egyetemre, van egy felsőfokú és két középfokú nyelvvizsgája és egy kétszakos tanári mesterdiplomája. Most egy gimiben tanít és pótlékostól kap nettó 160 ezer forintot.
A bátyám világéletében bukdácsolt az iskolában, nem beszél nyelveket sem, de szerzett egy kőműves szakmát, amivel most nettó 400 ezret minimum hazahoz minden hónapban.
Én jó tanuló vagyok és gimibe járok, de kezdem azt érezni, hogy inkább szakközépbe kellett volna mennem, mert ha egyetemre mennék, úgyis csóró maradnék, mint a nővérem... 😕
A novered nem piackepes diplomat szerzett.
Inkabb tanulj valami jo szakon, pl business, IT, penzugy vagy valami mernoki szak.
2 unokatestverem is van aki tanar. Az egyik mar szakmat es munkat valtott es a masik is szerintem hamarosan felhagy a tanitassal.
160 netto az egy vicc. Egy elelmiszerbolti dolgozo visz haza havi 140-150 kozt erettsegi nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!