Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ennyire nem ér semmit a tanulás?

Ennyire nem ér semmit a tanulás?

Figyelt kérdés

Két testvérem van, egy 20 éves bátyám, és egy 25 éves nővérem.

A nővérem 6 évig járt egyetemre, van egy felsőfokú és két középfokú nyelvvizsgája és egy kétszakos tanári mesterdiplomája. Most egy gimiben tanít és pótlékostól kap nettó 160 ezer forintot.

A bátyám világéletében bukdácsolt az iskolában, nem beszél nyelveket sem, de szerzett egy kőműves szakmát, amivel most nettó 400 ezret minimum hazahoz minden hónapban.

Én jó tanuló vagyok és gimibe járok, de kezdem azt érezni, hogy inkább szakközépbe kellett volna mennem, mert ha egyetemre mennék, úgyis csóró maradnék, mint a nővérem... 😕

2021. okt. 29. 12:46
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
88%
A nővéred egy büfészakot végzett a bátyád pedig 40 éves korára egészségileg rotty lesz.
2021. okt. 29. 12:48
 2/34 anonim ***** válasza:
93%
NEm éri meg ha megvagy 16 éves irány a gyár, minden milliárdos így kezdi, ja nem...
2021. okt. 29. 12:52
 3/34 A kérdező kommentje:

”nővéred egy büfészakot végzett"

Éjjel-nappal tanult amíg egyetemre járt, láttam mert itthon lakott.

2021. okt. 29. 12:53
 4/34 anonim ***** válasza:
89%
Az egy dolog.
2021. okt. 29. 12:54
 5/34 anonim ***** válasza:
68%
Attól még nem piacképes
2021. okt. 29. 13:38
 6/34 anonim ***** válasza:
98%

Körülbelül 3 percnyi utánajárás és/vagy 2 percnyi gondolkodás szükséges ahhoz, hogy az ember reálisan lássa, hogy a tanári fizetés mire (nem) elég. És ez nem csak 5, hanem már 25 éve is így volt, úgyhogy a rácsodálkodás részét nem értem.

Kőművesként pedig igen, ma ennyit lehet keresni. Ehhez mondjuk tegyük hozzá, hogy igen, ezt nem lehet élete végéig csinálni, másrészt mi lesz, ha az építőiparba öntött százmilliárdok elfogynak, amikor a CSOK és társai eltűnnek? Nézd már meg, a 2010-es évek első felében hogy kerestek a kőművesek. Nagyjából semmit, ezért tűntek el a kőművesek, és ezért nincsenek most.

Én a helyedben továbbtanulnék. Diplomáról könnyebb szakmára váltani a későbbiekben, mint fordítva.

2021. okt. 29. 13:38
 7/34 anonim ***** válasza:
93%

Nem a tanulás nem éri meg, hanem a tanári pálya. Ugyanis idehaza a tanároknak nincs semmilyen megbecsülésük. Sem erkölcsi, sem anyagi. Aki jót akar magának, nem áll tanárnak. Aztán ha elegen fognak lelépni a szakmából, akkor hátha belátja végre az idióta dilettáns kúrmány, hogy a tanárok fizetését drasztikusan emelni kéne. Nekem két közvetlen családtagom is van, akik pedagógusi diplomával teljesen mást csinálnak, mert belátták, hogy nincs értelme tanítani.

Tanulj valami hasznos szakmát. Én pl. ugyanúgy diplomát szereztem és felsőfokú nyelvvizsgám van. Nem 160-at keresek, közel van a millióhoz. Senior szoftverfejlesztő vagyok.

2021. okt. 29. 13:43
 8/34 anonim ***** válasza:
96%

Hát tanárokat nem fizetnek meg rendesen, pedagogusokat se.

Milyen teruleten szeretnel elhelyezkedni? Ezen tudunk valaszt adni, hogy meg lehet-e belole elni

2021. okt. 29. 13:57
 9/34 anonim ***** válasza:
98%

Teljesen köztudott, hogy a tanárokat nem fizetik meg, min vagytok meglepődve? A tanári, óvónői állás ma Magyarországon kb egy hobbi, mert megélni nem lehet belőle.

Nem, nem fölösleges a tanulás, csak nagyon nem mindegy, hogy MIT tanulsz.

2021. okt. 29. 14:09
 10/34 anonim ***** válasza:
87%

sajnálatos, hogy a hivatásból választott szakmákat pl tanár, ápoló nem fizetik meg. Ez egy külön embertípus.

Viszont sajnos nem tegnap óta keresnek rosszul és igaz, hogy piacképes szakmát kell választani, amihez még kedved, skilled is van. Ezért nem infós mindenki, vagy tanár. Nehéz olyat választani, amit szeretsz és tanulnád is. A legtöbb ember azt sem tudja miben jó, mihez ért, vagy nem a szakmájában dolgozik.

Ahol dolgozom sok a diplomás recepciós, ügyfélszolgálatos is.

2021. okt. 29. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!