Szerintetek évi 1.5 millió Ft spórolt pénz jó vagy sem?
Nem rég kezdtem el dolgozni Pesten. Egyedül élek, munkás szállón vagyok, ahol minimálisat kell fizetni. Ételt általában otthonról hozok.
A jövőben szeretnék egy kis házat valahol vidéken, szeretnék autót és motorkerékpárt.
Szerintetek ez az összeg jónak számít a mai világban? Lehet belőle tervezni?
Köszönöm a sok segítő választ!
Szó ne essék félre! Nem dicsekedni akartam, csak szimplán nincs viszonyítási alapom senkihez és semmihez mérten, ezért tettem fel a kérdést.
Nezopoont kerdese
Ha van haza az embernek es ugy rak ferre akkor ugy marha jo
De hazra gyujteni sajnos nem olyan jo, amilyen gyorsan mennek fel az arak.. jo sok ev kell mire egy haz osszejon
Igen, jónak számít a mai világban.
Ha hosszú távon, évekig meg tudod ezt csinálni, akkor már meg is van az önerő, egy hitelhez.
Gratulálok ügyes vagy. Jó olvasni, hogy vannak olyan fiatalok akik, már most el kezdenek spórolni.
Nem bántásból, hanem építő jelleggel..
Havi 125k Ft-ot félre tenni úgy, hogy szinte semmi fix kiadásod nincs szerintem egyáltalán nem egy nagy dolog.
Mi lesz majd ha...
- albérletet kell fizetni?
- vagy lakáshitelt törleszteni?
- rezsit fizetni?
- neked bevásárolni?
- családot alapítani?
Félreértés ne essék, tudom hogy sokan ennyit sem tesznek félre, de ne ez legyen reflexből a válasz erre. Sokan havi 20k-t sem tesznek félre, akkor az is jó már?
Kiindulásnak jó ez az alap, de hosszú távon szerintem nem életképes, msuzáj lesz előbb vagy utóbb a bevételt növelni. A végletekig nem lehet minimumon tartani a kiadásokat. Meg hát valljuk be nem a munkásszállón tengődés az életcél sem gondolom én
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!