Lakáshitel felvétel előtt állok,de nem tudom bele vágja e így, vagy gyűjtsek még hozzá. A kiszemelt lakás 15millio, megyeszékhely. Önerő:6millio, egyedülálló vagyok, semmilyen hitel tartozás nincs.Igazolható jövedelem 190e. Kaphatok ennyi hitelt?
1-es, Te miről beszélsz?
20 évre, havi 60 ezer ft körüli törlesztővel sem megy 16 milliónál magasabbra a visszafizetendő összeg.
Kérdező, elég jók a kondícióid, (önerő) de én lehet, várnék még egy picit... kb fél- 1 évet.
Amúgy itt tudod megnézni, kb. hogy jönne ki.
Azt meg, hogy kaphatsz-e, mi itt nem tudjuk megmondani: a bankkalkulátorral nézd meg (amit belinkeltem) szerinted melyik a legjobb bank, aztán ott kérj előminősítést.
Jelenleg mennyire érzed stabilnak a munkahelyedet? Illetve fontos az is, hogy albérletet fizetsz-e? 20 évre 55-60 ezres törlesztővel már felveheted. Elvileg megadják, de függ attól is, hogy milyen területen dolgozol, jelenleg a bankok is óvatosabbak.
#1: Nem tudom ez hogy jött ki, de még végig fix kamatperiódussal is 15 millió körül van a teljes visszafizetés, 20 évre. 10 éves kamatperiódussal még annyi se.
Kérdező, ha mindenképp fizetsz albérletet akkor már szerintem jobb ha inkább a sajátosban laksz, de ez csak az én véleményem. Viszont ne feledkezz meg az egyéb nagyobb költségekről sem, mint pl illeték és ügyvédi díj.
Egyetértek a 6-ossal.
Mindezek mellett pedig nem 20 éves futamidőben gondolkoznék, ha muszáj, hanem 30-ban. Inkább kevesebbet kelljen fixen fizetni havonta. A két törlesztő közti különbséget félretudod tenni és elő tudod törleszteni évente nagyobb összegben. Így a tőkéd csökken, nem a kamatokra fizeted be azt a pénzt. Ez persze akkor hatékonyabb, ha reális esélyed van arra, hogy 15-20 év alatt végtörlessz. Ha ezt végig számolnám és pozitívan látnám a helyzetet, belemennék. Ha nem, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!