Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön, például Németország...

Külföldön, például Németországban ugyanazért a munkáért (pénztáros ugyanazt csinálja, mint nálunk) miért kap 5x annyi bért?

Figyelt kérdés
És ezen hogyan lehetne változtatni?

2021. okt. 17. 22:04
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
38%

Szocho 15.5% + szkh 1.5% + szja 15% + tb 18,5%

akárhogy próbáltam ezeket összeadni, nem jött ki a 33%.

Attól, hogy ebból csak az utolsó 2 van a te bérpapírodon, a munkáltatónak le kell vonni az első 2-t is.

2021. okt. 21. 14:25
 22/33 anonim ***** válasza:
74%
#21: De ezt nem lehet simán összeadni. Ha a teljes, munkáltató által kifizetett (szuperbruttó) összegből levonjuk a munkáltatói járulékokat, úgy kapjuk a bruttó összeget. A 33% "csak" ebből a bruttóból jön le, és nem a szuperbruttóból, tehát nem a teljes összeg 33 %-a. Összességében ~43 % adó/járulék terheli a szuperbruttót. Tehát a "a munkáltató kifizet az embernek 100ft-ot itt meg ott, abból Magyarországon kb 48-at kap a munkás és 52 megy mindenféle adóba meg járulékba" kijelentés egyértelműen túlzás és valótlan.
2021. okt. 21. 15:17
 23/33 anonim ***** válasza:
52%

Pontosan, a te bruttó béredből 33% az adó,a munkáltatói járulékot minek kevered ide?

A 100 ft-ból igen 67-et kapsz itt, nem 48-at. Tipikus ferdítő panaszkodó mintapéldány..

2021. okt. 21. 16:25
 24/33 anonim ***** válasza:

Meg az se mindegy hogy levonnak ott x összeget, és még csomó mást be kell fizetni utána..

Pl Németo. tv/rádió adó, vagy Anglia council tax ami akar havi 100 gbp is lehet, vagy akár egy havi kocsibiztosítás is 50-100 euró akár, itthon az évesem nincs annyi..

szóval az is egy dolog mit vonnak le meg még mit kell utána befizetned neked.

2021. okt. 21. 16:46
 25/33 anonim ***** válasza:
38%
A 21-es válaszom miért lett lepontozva? Melyik adat nem valós szerintetek? Aki nem így gondolja, az a lepontozás után nyugodtan le is írhatná, hogy miben tévedtem...
2021. okt. 21. 16:48
 26/33 anonim ***** válasza:
52%
Azt, hogy a bruttó-nettó bér számolásakor semmi köze a munkáltató áltam fizetendő járulékoknak.
2021. okt. 21. 17:00
 27/33 anonim ***** válasza:
74%
26: ez így van, csak éppen nem bruttó-nettó számolásról volt szó, hanem arról, hogy a munkáltató áltak kifizetett 100 akármiból mennyit kap Melós Józsi.
2021. okt. 21. 17:12
 28/33 anonim ***** válasza:

"Hangosan felnevettem ezen. Ugyanott van belőle mint az itthoni fizetésből?

Nos, én 3 éve még kinn éltem, a kinti fizetésemből egyedül laktam, megéltem, félreraktam.

Itthon ez úgy néz ki hogy saját lakásban bár meg tudok élni, de félrerakni alig tudok."

Innen lehet egyből megtudni, ha valaki instant hazudik. Nem, kint se él meg egyedül az ember. Se 3 éve, se most. Tavaly Novembertől idén májusig éltem kint Németországban, hazajöttem inkább, mert hiába mentem volna át egy jobban fizető helyre, nem éltem volna meg egyedül, mert olyan drága a lakhatás.

Ahol meg olcsóbb a lakhatás végül sokkal több lett volna a kiadásom, mert ott sokszor se tömegközlekedés nincs, meg általában se bolt, se semmi, így minden alkalommal a szomszéd városokba kellett volna menni.

2021. nov. 3. 09:40
 29/33 anonim ***** válasza:
55%

#25, én azért pontoztam le, mert nem is törekszel korrekt szàmolàsra.

Nàlad kicsit jártasabb rinyàlók még levonjàk az áfàt is (persze 27%-kal), akkor még szarabb eredményhez jutunk.

Ajánlom még az ingatlan adó és a társasházi közös költség belemixelését is.

A magyar adómérték elég kicsik és folyamatosan csökkenek is.

2021. nov. 3. 11:37
 30/33 anonim ***** válasza:

#12 isteni szerencsénk folytán csak pár kilométerrel

arrébb születtünk Albániától, de te se nagyon értenéd, mire föl akarna egy ottani úgy élni, mint te!

És Uganda sincs olyan messze.

2021. nov. 3. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!