Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön, például Németország...

Külföldön, például Németországban ugyanazért a munkáért (pénztáros ugyanazt csinálja, mint nálunk) miért kap 5x annyi bért?

Figyelt kérdés
És ezen hogyan lehetne változtatni?

2021. okt. 17. 22:04
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
51%

"Nem kap 5* annyit, inkább 2-2.5*, másrészt ott a kaján kívül kb minden jóval drágább mint itt, ugyanott van annyival

ott mint itt 180-200al."

Hangosan felnevettem ezen. Ugyanott van belőle mint az itthoni fizetésből?

Nos, én 3 éve még kinn éltem, a kinti fizetésemből egyedül laktam, megéltem, félreraktam.

Itthon ez úgy néz ki hogy saját lakásban bár meg tudok élni, de félrerakni alig tudok.

Na ez az amit egyenlőnek kellene érezni...

Ha lakás se lenne, a sima megélhetés is necces lenne....

Kizárólag honvágy miatt költöztem haza, anyagilag egyértelműen visszalépés volt.

2021. okt. 18. 08:50
 12/33 A kérdező kommentje:
Az 5×-ös szorzó nyilván túlzás, de a folyamat stimmel. Semmi nem indokolná, hogy ugyanazért (!) a munkáért többszörösét (így jó?) keresse valaki, csak mert pár km-rel odébb él. Ennek a hátterére volnék kíváncsi.
2021. okt. 18. 10:00
 13/33 anonim ***** válasza:
76%
www.max-service.hu/tizszeres-berre-is-szamithatnak-a-nemetorszagi-munkakeresok/ itt azért írnak számokat is, de bárhogy is nézzük, aki itthon bérből és fizetésből él,az ugyanazt a munkát ha elvégzi nálunk szerencsésebb országban, ott azért a béréből kelelmesebben él, meg tud takarítani, stb. Mert hiába vannak dolgok,a mik drágábbak, pl. albérlet, összességében azért tudni lehet hogy nyugodtabban élnek. Elég, ha kimegy valaki és körbe néz az utcán, az emberek nem stresszelnek, nem rohannak, élnek.
2021. okt. 18. 10:11
 14/33 anonim ***** válasza:
52%

12-es: nem nehéz. Azért, mert az ottani bolt ennyi pénzért kap olyan embert, aki ezt a munkát hajlandó ÉS képes elvégezni. Ha kevesebbet fizetne, nem lenne pénztárosa.

Hogy miért nem kap olcsóbban? Azért, mert Németországban egy csomó más munkalehetőség is van, ahová elmehetnek az emberek ilyen-olyan fizetésért dolgozni, és a kereslet-kínálat alapján ott ez a fizetés alakult ki.

Magyarországon is van egy pár terület, ahol gyakorlatilag nyugati béreket fizetnek, nem azért mert jószívűek, hanem mert ha kevesebbet adnának a dolgozók jelentős része azonnal felmondnana és menne pár 100km-t nyugat felé. A pénztáros szakma nem ilyen, kevesen beszélnek köztük nyelveket, sok az idősebb aki már nehezen mozdul stb.

2021. okt. 18. 10:17
 15/33 anonim ***** válasza:
59%

"Semmi nem indokolná, hogy ugyanazért (!) a munkáért többszörösét (így jó?) keresse valaki, csak mert pár km-rel odébb él. Ennek a hátterére volnék kíváncsi."

Pár km-rel odébb nincsennek többszörös különbségek. A magyar ÁTLAG és az osztrák (azért osztrákot írok és nem németet, mert az szomszédunk, így van értelme a "pár" km-rel arrébbról beszélni - bár tudom, nem szó szerint értetted) között valóban nagy a különbség. A fizetések (általánosságban) ebben a régióban keletről nyugatra nőnek. Az osztrák határ két oldalán nincsennek óriási különbségek, hiszen a magyar oldal magyarországon belül a legjobban fizetett régió, az osztrák oldal pedig ausztrián belül átlagon aluli. Tehát nem a határnál van az ugrásszerű különbség, hanem a teljs ország átlagában.

De egyébként nem kell kitekinteni külföldre, itthon is van másfélszeres különbség megyék között az átlagfizetésben.

2021. okt. 18. 12:16
 16/33 anonim ***** válasza:
34%

#11 Csak tudod nem mindenkinek az az élet, hogy egyedül vagyok meg meghúzom magam valami lepratelepen törökök közt meg a no go zona mellett. Vedd azt az esetet pl hogy normális városban, normális lakásban akarsz élni. Mennyi egy lakás? Kb 300-500 ezer az induló ár, ha forintosítunk. Mennyi a minimálbér? 570e körül? Tehát kb a lakásra elmegy. Kocsi fenntartás? Vagyon..Fodrász? Vagyon...

Az a baj sokaknak az az élet h kimennek meghúzzák maguk valahol, megveszik a lejáratos kajákat és eltesznek valamennyit és erre verik maguk.

Angliában éltem 22 évig, ott is ez megy.

Én nem kerestem jól, mikor hazajöttünk 4 éve kb 550e forintnyi font volt a fizetésem, 600e volt az albéeletünk (2 gyerek, 76 nm, kertváros) ha a férjem nincs az én béremből a híd alatt laktunk volna..

2021. okt. 21. 09:07
 17/33 anonim ***** válasza:
10%
Az angol meg az itteni fizetéseket azért (is) nehéz összehasonlítani, mert ha a munkáltató kifizet az embernek 100ft-ot itt meg ott, abból Magyarországon kb 48-at kap a munkás és 52 megy mindenféle adóba meg járulékba, Angliában meg kb 70-et megkap a dolgozó és csak 30-at visz el az állam.
2021. okt. 21. 10:27
 18/33 anonim ***** válasza:
70%
Itt is 33% az adó
2021. okt. 21. 12:32
 19/33 anonim ***** válasza:
0%
18-as: a többi meg a járulék. Nem mindegy, minek hívják, ha már egyszer úgyis lenyúlja az állam és megy a Lőrincnek?
2021. okt. 21. 12:52
 20/33 anonim ***** válasza:
76%

Ha a munkáltató kifizet neked 100 ft-ot abból 67 ft a tied, 33 ft adó/járulék Magyarországon. 33% összesen az ado/járulek.

Ha van gyereked, első házas vagy, valamilydn beteg, akkor még kevesebb a levonás.

Ne hazudj már legalább, vagy csak szimplan buta vagy?

2021. okt. 21. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!