Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok, ki számít ma...

Mit gondoltok, ki számít ma vagyonosnak Magyarországon?

Figyelt kérdés

Hol kezdődik a vagyonosság, mekkora vagyon/kereset stb.

Vannak róla statisztikák, de ez egy szubjektív kérdés, kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy a különböző társadalmi osztályok hol válnak el.

2021. okt. 3. 19:51
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
47%
+ amit meg bele akartam írni, hogy mennyire eszméletlen sok elmegy “jelentéktelen” dolgainkra, csak egy példa : a férjem egyik autója, Porsche 911 Turbo S, 2021-es, havonta 1.750.000 Ft csak a lízing díja… es ez csak 1 db auto…🙂
2021. nov. 30. 19:57
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

20: Igen, de amikor ingatlant veszel, az befektetés, azt nem kell megélhetéshez számolni. Azt ki kell adni, hogy ne te fizesd a fenntartását.

Ha meg tudod keresni rá a költségeket, az tök jó, csak baromira nem éri meg, hogy te tartsd fönn, ha csak évi pár hetet használod.

Egyébként mitől függ, hogy lehet-e lízingelni autót vagy ingatlant?

Van ilyen konstrukció használt járműre és ingatlanra is?

2021. nov. 30. 20:23
 23/36 anonim ***** válasza:
21: Látod, én pl. inkább vennék első kézből egy jó, megbízható használt autót. Akár 2 M alatt. Biztos oka van, hogy lízingelni megéri nektek, pl. leírható költségként...?
2021. nov. 30. 20:26
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Igen több okból is lízingeljük az összes nagy értékű autónkat. Az egyik az hogy leírható céges autó költségként a lízingdíj, a másik pedig a likviditásunk megőrzése miatt. A Porsche pl. 50-60 millió lett volna teljes áron, de több ilyen értékű autónk van, és ha mindet készpénzben vettuk volna meg, körülbelül 300 millió forintot kellett volna kivenni a cégből. Így azt a 300 milliót hagytuk benne inkább a cégben, és fizetünk havi 6-7 milliót az autóink lízingelésére, a cégben maradt 300 millió pedig kb havi 30 millió forintot termel. Tehát kb kitermeli az összes autónk teljes árát magának, plusz még költségként is leírjuk a lízingdíjat, de még a tankolást is.🙂
2021. nov. 30. 20:40
 25/36 anonim ***** válasza:
ennyi hülyeséget régen olvastam mint amit a 24-es írogat :D
2021. nov. 30. 21:59
 26/36 anonim ***** válasza:
24: És ezeket az autókat ti használjátok, vagy a cég munkájához kell? Fontos, hogy új autók legyenek? Milyen területen tevékenykedik a cég? Csak ti ketten dolgoztok benne, vagy vannak alkalmazottak is? Nagyon örülök, hogy beszélünk, nincs olyan ismerősöm, akinek ilyen bevétele lenne. Illetve van, 3. generációs milliomos volt iskolatársak :), pl. a Futó Gábor, de velük nem tartjuk a kapcsolatot.
2021. nov. 30. 22:06
 27/36 anonim ***** válasza:

Ezeket a nagy értékű autókat mi használjuk ( Én és a férjem).

A dolgozóink pedig új Skodakat használnak céges autóként, ezek nem lízingelve vannak, kb 60 alkalmazottunk van, de ebből csak 30-valahány céges autót használó van.

Linkelek egy cikket neked a lízingről, új autónál éri meg a legjobban, de használtat is lehet lizingelni,mind cégként mind magánszemélyként 🙂:

[link]

2021. dec. 1. 07:19
 28/36 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy hol nézed. Borsodi zsákfaluban ahol 5 millió egy családi ház, ott 10 millió forint elég szép dolog. Pesten ezzel nem sokra mész.
2022. jan. 20. 21:43
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora hülyeségek. Ha már van 3 lakásod a sajátodon kívül, annak bőven elélsz az albérleti díjából. Ki a sz*rnak kell Porsche, eljárogatok én egy használt Audival is. Azt legalább nem kell aggódni a munka miatt. Természetesen lehet dolgozni mellette, de annak már nincs akkora tétje.
2022. jan. 21. 12:06
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
29: Ha van 3 lakásod mondjuk Miskolcon, egyenként 70ezer albérleti díjért, az 210ezer. Ebből még adózol mert ugyebár adóköteles, nem tudom mennyi de legyen mondjuk 20%. Marad 168ezer forintod. Ha abból megélsz úgy, hogy mellette nem kell dolgoznod, akkor gratulálok! Persze ha Pesten van 140ezerért 3 lakásod az más.
2022. jan. 21. 12:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!