Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok, ki számít ma...

Mit gondoltok, ki számít ma vagyonosnak Magyarországon?

Figyelt kérdés

Hol kezdődik a vagyonosság, mekkora vagyon/kereset stb.

Vannak róla statisztikák, de ez egy szubjektív kérdés, kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy a különböző társadalmi osztályok hol válnak el.

2021. okt. 3. 19:51
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

2-es: 500 millióból egy 5 tagú családnak soha többet nem kell dolgoznia es boven vígan élhetnek?😳😳 Ezt ugye nem komolyan gondoltad?

Ha ezt tudom, akkor nem dolgozok minden egyes nap a férjemmel együtt a vállalkozásainkon, hanem nyaralok egész évben😳

( 40/N , 3 gyerekkel, 500 millió feletti vagyonunk van.)

2021. nov. 30. 17:42
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
500 millió Pesten csak ingatlanból összejön egy pillanat alatt. elég hozzá pár ingatlan és megvan. és sehol nem tart még ezzel az ember. Nekem bőven afölött van és dolgoznom kell
2021. nov. 30. 17:50
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Félreértések elkerülése végett, ugyanerre céloztam a saját példánkon keresztül is. Nekünk szerencsere már ingatlanokon kívül van meg az 500 M feletti vagyon, de vért izzadunk minden egyes nap érte, lassan 20 éve. Az élet nem habos torta ekkora vagyonnal sem. Nyilván szuper hogy nem kell átgondolni milyen autót tudunk megvenni például, de sokkal nagyobb felelősséggel is jar minden, hiszen akkorákat tudunk bukni mint más dolgozó emberek egész életen át szerzett vagyona.
2021. nov. 30. 17:55
 14/36 anonim ***** válasza:

11: Szerintem ő arra gondolt, hogy _másnak_ nem kell dolgoznia, tehát nem kell állásba, munkába járnia, hanem a meglévő vagyonából ki tudja termelni a megélhetéséhez szükséges cash-t.

Ez azt jelenti, hogy nem _kell_, nincs _rászorulva_ arra, hogy állásba menjen.

Én kb. 50 milliós vagyonnál sem vagyok rászorulva, mert a havi kötelező fenntartásomnak a költsége 80 000 Ft körül van, tehát ennyi bevételt kell tudnom csinálni befektetésből, és ez már megy.:)

Azon vagyok, hogy felmenjek 8-10%-os évi hozamra.

2021. nov. 30. 18:27
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

11: És ha végigolvasod és összegzed a topicban gyűlt infókat, akkor látszik az is, hogy 500 milliós szabadon mozgatható vagyonról van szó, tehát amiben laksz, amit használsz, az ebből lejön (lakás, autó, ingóságok). Mármint ha azokat nem mozgatod. Ismerek olyat, aki kizárólag azzal az ingatlannal kereskedik, amiben lakik, és mégis fedezi a megélhetését.

Dobozokban lakik, és ha megéri a csere, akkor költözik.

Tehát akár 15% hozamot is lehet magabiztosan csinálni, az pedig 500 millióból évi 75 millió bevételt jelentene.

Gondolom, munkavállalóként nincs kettőtöknek ekkora bevétele...?

2021. nov. 30. 18:44
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

15: Boccs, ezt nem pontosan értem,de lehet én értelmezem rosszul.🙂

Nem vagyunk munkavállalók a szó szoros értelmében, és nem az ingatlanokkal együtt van 500+ milliós vagyonunk, hanem azokon felül.

Saját cégeket működtetünk, ezeknek hozamát pedig eléggé diverzifikalva fektetjük be (tőzsde, stb)

Az éves bevételünk ami átlagosan tisztán megmarad, 180-200 M körül van, de ennek elég nagy részét feléli a családunk egy év alatt, a többit pedig vissza szoktuk forgatni a cégbe.

2021. nov. 30. 18:48
 17/36 anonim ***** válasza:

16: Na, a mi családunk 100 év alatt sem él fel se ennyit.:)

Szóval igen, a legtöbb embernek nem kell dolgoznia, ha van ekkora vagyona, mert a 75 M az 10 évre is elég nekik, nem hogy évente.

2021. nov. 30. 18:58
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

17: Persze ez relatív.🙂 Nem jobb és nem is rosszabb az aki kevesebb idő alatt el fel ennyit pénzt.

Csak szemléltetni akartam hogy hiába értünk el egy viszonylag magas vagyont, minden egyes nap reggeltől-estig dolgozunk.

2021. nov. 30. 19:03
 19/36 anonim ***** válasza:
16, a 180-200 M mire megy el egy évben? Magániskolák, autók, ruha, utazás, lakhatás de más?
2021. nov. 30. 19:38
 20/36 anonim ***** válasza:
Több autónk is van lízingelve, nyaralókat vettünk, külföldi nyaralások, gyerekek taníttatása, képzések, tőzsdei mínuszok szinte havonta 5-10 millió értékben, stb..
2021. nov. 30. 19:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!