Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A bölcsészek, kevésbé értékes...

A bölcsészek, kevésbé értékes diplomások tényleg gyorséttermekben dolgoznak?

Figyelt kérdés
2021. okt. 2. 18:38
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
96%
Van a mekiben pár "büfészakos", de a legtöbbek diákmelósok, vagy nincs semmiféle végzettségük.
2021. okt. 2. 23:09
 12/41 anonim ***** válasza:
89%

11-es: pont ezt akartam írni, azok diákok.

Amúgy meg marha jó ez a bölcsésviccelődés. Amikor én végeztem 2 nyelvvizsgához kötötték a diplomát. A töri-magyar szakost is. Tehát ha valaki nem akar tanítani, akkor irodára elmegy dolgozni a nyelvtudásával. A mérnöki karon meg alapfokú angolt kértek, nevetségesnek is tartom. Nekem van is olyan végzett mérnök ismerősöm, aki nyelvtudás hiányában nem tud elhelyezkedni.

2021. okt. 3. 00:11
 13/41 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem nem. Én is bölcsész vagyok, egy végzett bölcsészt sem ismerek, aki ilyen helyen dolgozna. A gyorséttermi munkások nagy része inkább diákmunkás.
2021. okt. 3. 08:16
 14/41 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem ez a sztereotípia onnan ered, hogy a mekiben dolgozó diákmunkások többsége egyetemista.
2021. okt. 3. 08:52
 15/41 anonim ***** válasza:
97%
Előfordulhat egy-két példa, de a bölcsészek egy jelentős része be tud kerülni irodai állásra, főleg akkor, ha magas szinten beszélnek egy-két idegennyelven. Azért nem az az általános, hogy gyorséttermekben dolgoznak!
2021. okt. 3. 15:32
 16/41 anonim ***** válasza:
97%

Ez 10-15 évvel ezelőtt volt igaz.

Azóta elég sok az SSC az országban, amik felszívják a kevésbé értékes diplomával,de jó idegen nyelv tudással rendelkező munkaerőt.

2021. okt. 3. 16:37
 17/41 anonim ***** válasza:
10%
# Melyik az a "sok" SSC? Van kb. 3 db Budapesten. Eleve, pl egy jogász vagy bölcsész diplomás embert mégis minek venne fel egy SSC, ahova ugyanúgy gazdasági/IT tudás a szükségesebb?
2021. okt. 3. 16:40
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

17#

Felveszik őket,de többnyire asszisztensi, adminisztratívabb pozícióba.

Ahol én dolgozom (német autóipari multi) elvárás a diploma,nyelvtudás egy titkárnőtől is, de csak annyi,hogy legyen valami, kommunikáció,művelődésszervező diploma is jó oda.

Másrészt, több SSC van Budapesten.Valóban 3-4 nagy van, de vannak kisebbek is.

Sok diplomást ismerek, egyikük sem gyártósoron vagy gyorsétteremben dolgozik.

2021. okt. 3. 16:45
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Bolcsesz vagyok, senki sincs a volt egyetemista tarsak kozt aki ilyen helyen dolgozik. Vannak boven palyaelhagyok de ertelmisegi munkat vegeznek vagy vallalkozok lettek pl masszor, kormos es degeszre keresik magukat..
2021. okt. 3. 19:55
 20/41 anonim ***** válasza:
19%
A bölcsész szakokkal egy baj van kb többszázszor annyit fos ki az oktatási rendszer magából mint amennyire szükség van. Ma már nem feltétlen a mekiben kötnek ki, ott a Burger King a KFC, vagy elmennek Wolt futárnak, telemarketingesnek. Szóval vannak opciók, de szakmában nem sokan tudnak elhelyezkedni.
2021. okt. 3. 20:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!