Mennyit keresnek most az orvosok?
Rezidensek
Szakorvosok
Szakorvosok 40 felett
Kérdező, érdekes a hozzáállásod. Nem az orvosok keresnek sokat, hanem az ápolók, tanárok, stb. keveset.
Fordítva ülsz a lovon, és mellesleg undorító ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás.
Végre, évtizedek után legalább az orvosbéreket rendezték valamennyire. Erre nem irígységgel kell tekinteni, hanem azon dolgozni, hogy kiköveteljék a tanárbérek rendezését is.
22 igen egyrészt igazad van! mindenki más keres szörnyen keveset!
mondjunk az is durva hogy oké hogy most meg van 600ezer vagyis netto 450 körül csak hát az pont annyi amivel egy családot ki lehet hozni!
kapásból a napi főzni való meg egy kis reggeli vacsora üdítő és akkor szinte mindenből az olcsó dolog az napi 8-10 ezer ft! ezt számold ki csak az ételre elmegy havi 280ezer és akkor net + rezsi! illetve tisztasági szer!!! 320 körül van egy család
ez pont annyi hogy marad egy kevés amit félre tudnak tenni és akkor ezek orvosok!!! phd-ét végző szakemberek!
oké
10 év és akkor kapnak 1 milliót és az olyan netto 650ezer ft ami azért már sokkal jobb marad durván 200 amit félre tud rakni! és akkor ez egy 10 éves orvos!
az a baj hogy kb a rezidens fizetése állja meg azt a normatív fizetést amit minden szakmunkásnak kellene kapnia!!! mert csak az ételre elmegy egy főnek durván 5000ft! (reggeli durván 1000ft - ebéd olyan 2000ft körül van - vacsora megint 1000ft és akkor most mit egyen az ember? üres zsemléket???) és akkor ez egy fő... ja és nem is luxus ez! akkor 5000ft per nap = 140ezer ft! + rezsi tisztasági szer és net 200ezer ft körül van olyan aki egyedül van és nem fizet albérletet!!! és akkor ez a minimum!!! az sem lenne baj ha a netto fizetés 300-350 lenne! mert ebből lehetne megélni és max eltartani egy 3 fős családot azaz apa anya gyerek! ha a nő is dolgozik fél állásban akkor tudnának keresni 450ezer ft-ét is amiből tudnának félre rakni is! kb havi 100ezret! mert az hogy a nyaralás kb luxus az átlagnak!!! már a balaton is szinte!!!
igen túlzás csak az orvosok fizetését így megemelni! vigyék lejjebb az árakat! vagy pedig fel a fizetést! de ha le viszik az árakat akkor vigyék le a rezidensek fizetését is mert egy friss szakmás tényleg ne keressen ennyit! egy 5 éves orvos már kereshet nyugodtan de egy full kezdő? hagyjunk már (persze csak akkor ha lejjebb viszik az árakat...)
Ne hasonlítsd már légyszíves egy szakmunkást egy orvoshoz.
1.fel se tudod fogni, hogy mennyi lemondással, tanulással jár az, ha valaki orvos lesz. Egy rezidens hat évet tanult, mielőtt munkába áll . Nincs maszek meló , nincs hétvégi feketén való dolgozás a szomszédnak, mint egy munkásnak.
2. Az én ismeretségi körömben a szakmunkások jól keresnek. Nem tudom honnét veszed azt, hogy rosszul.
24 inkabb te ne nézd le a szakmunkást!
Az igazi szak emberre mondom nem pedig a konteosra…!
Igen jól keres már aki tud! Apám id szakmunkás hőszigetelő havonta meg keres 1-1,5 milliót amiből átlagban olyan 200 ezer megy el kiadásra (emberek adok stb)
Miért tud ennyit keresni? Mert mester ember! Viszont van amikor nincs “kis munka” ilyenkor nagyobb céghez kell menni ahol ilyen 250-et keres (szerencsére ritkán van ilyen de mert csak a csók miatt) kereslet kínálat miatt… viszont egy pincér egy Szakács vagy egyéb aki nem tud “maszekba” dolgozni és ebből vannak többen ők szart se keresnek! Ugyan úgy a tanárok sem!
Egy kezdő rezidens mi? Legtöbb esetben kolonc… és ne haragudj de egy orvos sem tanul többet mint egy szakmunkás!
De fel tudom fogni…
Hagyjuk az érettségit nem is értem minek kell vagy miért nem tesznek bele szakmai dolgokat ha pl valaki PhD-ra akar menni! Na az a lehúzás!
4 év orvosi egyetem ennyi! + 2 év szakosodás de már kapnak fizetést szakosodás ido alatt… igaz tény nagyobb a felelősség (azért mégsem… nem lehet egy kezdő rezidensre akkora felelősséget tenni mint egy évek óta ott dolgozóra!)
Most drasztikusan felvitték a fizetéseket a több eves orvosokkal nincs baj de azért kezdő rezidens?
Ja amúgy főként azert van bajom ezzel mert nagyon sok hozzá nem értő orvos van! És rendesen úgy kell könyörögni hogy vizsgálják meg az embert miközben fizetik a tb-ét a receptek megírásáért meg ténylegesen könyörögni kell naponta többször is hogy írják meg!
Értem én hogy tényleg regen nagyon rosszul fizették őket! Viszont már több mint 1 éve drasztikusan megnövekedett a fizetés és még most is alig akarnak dolgozni! És nagyon sok hozzá nem értő pocsék orvos van! Sokszor akik ilyen 5-10 éves gyakorlattal rendelkeznek de van olyan is aki már 20 éve az de semmit sem ér…
Ez csak tapasztalat mert elég sokat járt a családunk orvosokhoz viszonylag sok műtét is volt…
Ha egy pincér nem tud kávét csinálni akkor azt mindja mindenki adja vissza a szakmáját de amikor egy orvos műtét után fertőzést okoz a műtöttnek és utána nem találják az okát hogy mitől történt a fertőzés? :) (ja + hála pénzt is kapott különben meg sem mozdultak volna…)
"Egy kezdő rezidens mi? Legtöbb esetben kolonc… és ne haragudj de egy orvos sem tanul többet mint egy szakmunkás! ...
4 év orvosi egyetem ennyi! + 2 év szakosodás de már kapnak fizetést szakosodás ido alatt… igaz tény nagyobb a felelősség (azért mégsem… nem lehet egy kezdő rezidensre akkora felelősséget tenni mint egy évek óta ott dolgozóra!)"
Az orvosi egyetem 6 év, szakosodás utána kezdődik, legrövidebb 3 év. Sima mezei sebész viszont újabb 6 év, vagyis 12 év egyetem kezdéstől mire valaki általános sebész lesz. És akkor utána lehet még azon belül specializálódni. Felelősség meg ugyanúgy ott van, mert habár felügyelet alatt dolgozik, ha valamit elront akkor egyrészt őt is előveszik, másrészt meg az ő lelkiismeretén marad ha mondjuk egy beteg meghal vagy maradanó károsodást szenved mert valamit hibázott.
Azért ne állítsuk már, hogy pont olyan nehéz szakmunkásnak lenni, mint orvosnak. Doki gyakorlatilag 40 éves koráig tanul és vizsgázik mire ténylegesen azzal foglalkozik amivel szeretne. Ki vállalná be 40 éves koráig a tanulást agysebésznek, ha mellette nem fizetik meg rendesen amíg el jut oda?
És ahogy van kuruzsló semmihez értő orvos, ugyanúgy van kontár munkás is, ez nem szakma függő.
27 igen ezzel egyetértek hogy meg kell fizetni a szakembereket!
Nincs is probléma ezzel hogy fizetést kaptak mert szükség van ilyen lépésekre! Azzal van a baj hogy sok semmitelen orvos van miközben ekkora tanulmányokat kell folytatni…
Valamint a többi ágat le szarják pedig ugyan olyan fontos! (Igen fontos sajnos a kasszások és busz sofőrök munkája de főleg a kukások munkája!)
Amügy egy Szakács is 40 éves koráig tanul… ugye minden szakma elérheti a felső szintet ahol a Szakács milliókat keres Alsó hangon és 3 Michelin csillagos séf és ott sincs hogy valaki előbb eléri minthogy 40 eves lesz!
Az egyetlen különbség hogy az orvos emberi eletekkel foglalkozik
Mondjunk azért a kísérletezést abba kellene hagyni! Apámnak egyszer kísérleti gyógyszert adtak amitől még rosszabbul lett…! Ja és akkor ugye nagyobb tb-ét fizetünk…
Amúgy visszaterve a felelősségre… a rezidens azt csinálja amit a főnöke mond ennyit erről! Minden munkakörben ez van és nyilván aki nem azt csinálja azt felelősségre vonják de ilyen esetben a vezető orvosé a felelősség és ott is csak akkor ha nem a szakmai előírások szerint cselekedett (habár mondom tapasztalat sokszor el van sikálva a felelősség…)
Amúgy nem értem hogy jött ide a sebész mert a rezidensekről volt szó… nyilván a sebész másik liga mint egy RZIDENS!
És ne haragudj de nem kell többet tanulni mint egy szakmunkasnak! Mármint hogy valaki PhD egészségügyit szerezzen azaz rezidensit! Az hogy előtte van heti 5 tesi heti 2 rajz meg napi irodalom történelem meg egy erősebb matek amit soha a büdös életében nem használ fel arról az állam tehet hogy ezzel égeti a diákok agyát…
Amúgy 2 év is bőven elég az érettségihez!
És miért is kellene többet tanulnia egy PhD rezidensnek mint egy szakmasnak?
6 év a rezidens
3-4 év a szakma csak ettől függetlenül egy iskola padból kikerülő szigetelő nem fogja egybol tudni azt aminek tanult hanem itt is kell több év mire megszerzi a tapasztalatot amivel tud dolgozni! (Egyedül pl nem tud dolgozni az aki nem dolgozik már több éve!) egyrészt kell ennyi idő mire a fizikum is ki fejlődik illetve amíg fel tudja mérni a helyzeteket stb
Alapból kell tudni hogy milyen anyagokkal dolgozol milyen szerszámokkal méréseket tudni kell kiszámolni az anyag felhasználást illetve keverék anyagokat a tudás amit meg szerez nem kisebb mint egy rezidens tudása! Erre akartam kilyukadni…! Hogy van nagyon sok szakma ami van olyan bonyolult mint az orvosi! Lényegtelen a többi mert a tudás mennyisége és mélysége a mérvadó nem hiába van az hogy sok szakmas akiket annyira le néznek bizonyos orvosok meg a kezdők aztán közben többet keresnek mint ők 20 év munka után…
De ahogy mondtam a probléma
Túl kevés a fizetés mert nem mindenki keres a bérminimum felett!
Most nagyon megfizetik az orvosokat csak sajnos nincs szelekció! Hogyan szűrik ki az alkalmatlan konteos embereket? Kapjanak milliós fizetéseket aki ért hozzá de azért egy rezidens nem annyira mérvadó 1-2 év után őket is meg lehet fizetni de azért egyből iskola pad után? ( nem a mostani helyzettel mert az árak elvannak szabadulva amit most keresnek annak kellene lennie az átlag közép bérnek!)
Az árak el vannak szabadulva 10ezer egy család napi étkezése és 5ezer egy főnek!
Nem élhető a mostani körülmények!
Vagy legyen az átlag fizetés nettó 500 vagy vigyék le a napi élelmiszert 2000/per fő illetve 4000 per 3 tagú család!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!