Mennyit keresnek most az orvosok?
Rezidensek
Szakorvosok
Szakorvosok 40 felett
Utaztam a vonaton. Jó pár másodéves orvosnak tanuló fiatal hallgató volt.
Nagyon tetszett, hogy akarnak küzdeni, jutni egyről a kettőre.
Viszont beszélték egymás között, hogy a cél, nettó 1 millió ft per hó.
Ha ez nincs meg, lépnek nyugatra.
Csak így lehet ezeket a semmirekellő ország vezetőket megfogni vagy folyamatos sztrájkokkal, mert e nélkül továbbra is éhbéres, proli-kádári mentalitású marad az ország.
Meg is érdemlik a tisztességes, tanulni, fejlődni akaró orvosok azt a bért.
Nem tudok elmenni az ignoranciád mellett.
A tanárok is 5-6 évet járnak egyetemre, sokszor többet tanulnak mint bármelyik orvos. Nélkülük nincsenek orvosok, semmilyen szakemberek, semmi. Ők az alap.
Te azt mondod nekem, hogy az orvosok, akik alapból elhiszik már, hogy élet és halál urai, státuszfüggő, pénzéhes férgek és egyből, mikor még csak nézniük szabad bármit is, ami történik, vágják hozzájuk a milliókat?
Tudod egy rohadt orvos önmagában elég kevés. Az egyéb ápolók, műtősök végzik a piszkos munka nagyrészét. Arról nem is beszélve, hogy ha mérnökök sem lennének, az orvosnak még műszer sem lenne a kezében. Mégis őt kell a legjobban megfizetni?
Gondolkozz már!
Az orvosinak egy átlagos megélhetést biztosító szakmának kéne lennie, nem egy világ összes presztízsét és pénzét bevonzó valaminek.
12. Sötét vagy!
Így van! Vegyék vissza a fizetését az orvosoknak,túl magas,punktum!😠
@12 Pályaelhagyó tanárként nyilván nem fogom vitatni, hogy a bérrendezés halaszthatatlan, gyakran kardoskodom is mellette. Viszont amit az orvosszakmáról írsz, az egyszerűen hülyeség. Az összes fejlett országban kiemelt bérezésű szakma. Sok és folyamatos tanulást igényel, magas a stresszfaktor (egy programozót például nem fog megtámadni senki munka közben, egy pszichiátert simán), az orvoshiány miatt gyakoriak az elképesztően hosszú műszakok.
Messze nem a világ összes pénzéről beszélünk, bruttó 600-at egy nyelvszakos diplomával is simán keresel 1-2 év tapasztalattal, egy szakorvos 1.2-1.4 milliós bruttója meg egy jobb medior data scientist szintje, 28 évesen kaptam ennyit, amikor osztályvezetővé léptettek elő egy multinál. Értem én, hogy a tanári fizukhoz képest őrült nagy pénzeknek tűnnek ezek, de egy csomó versenyszférás területen ez a valóság, ismerek olyen pályaelhagyó orvost, aki inkább elment programozónak, mert sokkal kevesebb munkával többet keres így.
“A tanárok is 5-6 évet járnak egyetemre, sokszor többet tanulnak mint bármelyik orvos. Nélkülük nincsenek orvosok, semmilyen szakemberek, semmi. Ők az alap.”
Senki sem sajnálná a tanároktól a béremelést . A tanárok simán felállhatnak és tüntethetnének hetekig is. Nem lenne következménye , de nem állnak ki magukért. Én sajnálom őket és nagyon becsülöm azt, aki ma tanárnak megy.
“Te azt mondod nekem, hogy az orvosok, akik alapból elhiszik már, hogy élet és halál urai, státuszfüggő, pénzéhes férgek és egyből, mikor még csak nézniük szabad bármit is, ami történik, vágják hozzájuk a milliókat?”
Igen is vágják hozzá a milliókat. Rohadt sok tanulással, lemondással jár az egyetem és a munka is. El sem tudod képzelni . Be lehet iratkozni és el lehet végezni ! Utána tárgyalunk , hogy mi a sok.
“Tudod egy rohadt orvos önmagában elég kevés. Az egyéb ápolók, műtősök végzik a piszkos munka nagyrészét. Arról nem is beszélve, hogy ha mérnökök sem lennének, az orvosnak még műszer sem lenne a kezében. Mégis őt kell a legjobban megfizetni?”
Senki sem mondta, hogy nem kellene őket is jobban megfizetni…
“Gondolkozz már!”
Inkább te!
“Az orvosinak egy átlagos megélhetést biztosító szakmának kéne lennie, nem egy világ összes presztízsét és pénzét bevonzó valaminek.”
Megint csak azt tudom mondani, hogy csináld . Savanyú a szőlő vagy mi?
"Egy rezidensen mit kell ennyire megfizetni?
Túl sok amit kapnak."
Tudod, mit, haver? Végezd el az orvosi, és utána meg melózz és ügyelj annyit, mint egy rezidens, azzal a felelősséggel az emberéletek iránt.
Utána beszéljünk arról, hogy megérdemlik-e a 600+k fizut...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!