Tanár legyek vagy ne?
Figyelt kérdés
Kiskorom óta az az álmom, hogy irodalomtanár legyek. De a bértáblát elnézve teljesen megdöbbentem, hogy mesterdiplomával is csak nettó 145 ezer a fizetése egy kezdő tanárnak. Nem tudom mit tegyek, feladjam-e az álmom azért, mert ennyire alacsony a fizetés. Ml Ebben a tanévben érettségizem, úgyhogy februárig van időm dönteni. Alapvetően lenne elég pontom szinte bármilyen szakhoz, de csak ez érdekel.2021. szept. 26. 14:28
2/38 A kérdező kommentje:
Nem tudom, 17 éves vagyok, fogalmam sincs, hogy lehet ebből megélni.
2021. szept. 26. 14:55
3/38 anonim válasza:
Nincsenek szuleid, vagy felnott ismeroseid?
4/38 anonim válasza:
Melyik városban élsz, tervezel élni? Mert pl. egy megyeszékhelyen már húzós annyiból kijönni. Én például ahol élek, ott a belvárostól 4-5 kilométerre egy 50 négyzetméteres albérlet kb. 90 ezer forint, plusz rezsi. Szóval na, egy tanári fizetésből alig marad ott valami... Egy kis városban még lehet, hogy okésan kitudsz belőle jönni. Szóval ez nagyon attól függ, hogy még is mik a terveid, melyik városban, stb. Nem fogsz meggazdagodni belőle, az fix. Én személy szerint sosem mennék tanárnak, van ismerősi körömben több olyan is, aki tanárira ment tovább, és hát na, sok a tanulás. Egyszerűen nem éri meg annyit tanulni azért, hogy utána olyan kevés legyen a fizetés. De tényleg, ez városfüggő, egy kisvárosban abból a fizetésből is boldogulni tudsz, de már egy nagyobb városban rizikósabb a dolog.
6/38 anonim válasza:
Ha tudsz mellé vállalni korrepetálást (bár nem tudom magyarból mennyire van erre igény, talán egy idegen nyelvvel együtt), vagy gyerekfelügyeletet, akkor működhet. Már ha tényleg ez az álmod.
7/38 anonim válasza:
Ne, én is fizikatanár szerettem volna lenni, végül inkább fizikus lettem doktori fokozattal, jó fizetéssel. Válassz valami közelebbit, nagyobb kihívással (lássuk be, egy tanárszak nem valami nagy kihívás), hobbiból most tanítok is.
8/38 anonim válasza:
Fifyelj, mivel helyetted a dontesek sulyat se tudjuk mi vallalni ezert ugy fer ha nem dontunk helyetted.
Ha nem tudod milyen 150.000-bol megelni egy hónapban akkor javaslom halassz egy evet vegyel ki egy alberletet es probald ki milyen dolgozni. Kb mindegy mit valasztasz valoszinu jobb fizetesed lesz mint egy tanarnak. Ledolgozol 1 evet es utana lehet eltudod majd donteni hogy igy szeretnel-e meg 40-45 evig dolgozni vagy sem
9/38 anonim válasza:
Szakmabeliként azt tanácsolom, hogy ne. Még csak nem is a fizetés a leggázabb az egészben.
10/38 anonim válasza:
Szerintem inkább legyél magántanár feketén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!